CONFERINTA: Companii de impact. Beneficiile implicarii angajatilor in CSR

22 mai 2014, 18:00 - 22 mai 2014, 20:00

 

  • La nivel mondial, RSC-ul a devenit o componenta importanta a oricarei afaceri;
  • 9 din 10 cetateni activi ar boicota o companie cu comportament iresponsabil;
  • 5 din 10 angajati considera important sa lucreze pentru un angajator preocupat de bunastarea comunitatii si practici responsabile.

Centrul regional Nord-Vest din cadrul Retelei „Actionam Responsabil!”, in parteneriat cu JCI Cluj, organizeaza in data de 22 mai 2014,  conferinta cu tema „COMPANII DE IMPACT: Beneficiile implicarii angajatilor in CSR”.

 

DE CE SA PARTICIPI?


Conferinta, care va avea loc in mansarda localului Napoca 15 incepand cu ora 18.00, are ca scop furnizarea de informatii concrete despre importanta si dimensiunea responsabilitatii sociale corporatiste in Romania. Astfel, in cadrul evenimentului vor fi abordate urmatoarele subiecte de de interes:

  • Beneficiile si tendintele adoptarii unei strategii de responsabilitate sociala;
  • Importanta implicarii angajatiilor in initiativele de responsabilitate sociala;
  • Rolul real al departamentului de marketing si PR in cadrul strategiilor de responsabilitate sociala.

Pentru a dezvolta un networking de foarte buna calitate, in cea de-a doua parte va fi organizat un business networking facilitat.

 

INVITATI


Evenimentul va fi moderat de Stelian Burduhos - coordonator Centrul regional Nord-Vest – si va avea ca speakeri specialisti din domeniul responsabilitatii sociale:

Rodica LUPU – manager Reteaua „Actionam Responsabil!”si presedinte al Asociatiei „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa”

Felméri ERZSÉBET- CSR & SM Coordinator, MOL Romania

Tania RUCAREANU - Europe CSR Leader, Genpact

La eveniment sunt invitati sa participe specialisti, experti si reprezentanti ai corporatiilor ce activeaza in departamentele de comunicare & corporate affairs, marketing si resurse umane, cat si manageri si persoane interesate de domeniul responsabilitatii sociale.

Participantii vor beneficia de informatii de calitate, utile si concrete, dar si de posibilitatea de a socializa si de a impartasi aspecte profesionale. De-asemenea, toti participantii vor beneficia de follow-up si de un material in format electronic trimis de catre organizatori [un ghid RSC].

 

COSTURI


Bilet individual: 50 RON* (mapa participantului, coffee break si sesiune de networking)

Bilet de grup: pentru 3 persoane din aceeasi organizatie: 100 RON*

Bilet corporate: 200 RON* (doua bilete indivuale, roll-up si flyer atasat la mapa participantului) *Confirmarea de participare se face odata cu dovada platii.

 

INSCRIERE


Pentru inscrieri va rugam sa accesati  FORMULARUL DE INSCRIERE*

 

SPEAKERI


Rodica Lupu a castigat finantari de peste 15 milioane de euro, fiind implicata totodata in coordonarea sau implementarea mai multor proiecte in domenii diverse, de la stimularea antreprenoriatului sau responsabilitatea sociala corporativa pana la implementarea unor reglementari europene la nivelul administratiei. Are o experienta de 10 ani in administratia publica centrala, dintre care 4 ani in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (in prezent MAEur), unde a coordonat proiecte interministeriale de transpunere in legislatia nationala a unor acte normative europene in domeniul pietei interne, soldate cu initierea sau modificarea a peste 40 de acte normative. A reprezentat Romania in grupuri de lucru ale Comisiei Europene la Bruxelles, acumuland o experienta in urma careia a devenit expert al Comisiei in cadrul TAIEX pe probleme legate de piata interna a serviciilor si a livrat traininguri si workshop-uri pentru administratiile centrale ale statelor ce vizeaza accesul in Uniunea Europeana.

Rodica LUPU

Manager Reteaua „Actionam Responsabil!”; Presedinte Asociatia „Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa”

De cinci ani responsabila de implementarea strategiei regionale de CSR si sponsorizari si de corporate volunteering a Grupului MOL in Romania, precum si de conformitatea cu politica companiei in ceea ce priveste aceste activitati. Pentru MOL, activitatea de responsabilitate sociala reprezinta un demers sustenabil, in stransa legatura cu modul in care isi deruleaza operatiunile. Activitatile de CSR sunt structurate in cadrul unor platforme care functioneaza de mai multi ani, care implica si angajeaza comunitatile. Principalele directii urmarite sunt: mediu, sanatate, sport, cultura, puse in practica prin activitatea de sponsorizare, de voluntariat, respectiv prin concursurile de proiecte dezvoltate impreuna cu fundatii partenere MOL. Desi obiectivele companiei sunt an de an din ce in ce mai ambitioase, esentialul ramane acelasi: MOL intentioneaza sa fie o companie care prin faptele sale isi asuma responsabilitati atat fata de clientii sai, cat si fata de comunitate.

MOL Romania a primit din partea Retelei „Actionam Responsabil” in 2013, premiul pentru Cea mai implicata companie in activitati de RSC din regiunea NV.

Felméri ERZSÉBET

CSR & SM Coordinator, MOL Romania

Si-a inceput cariera in acest domeniu in anul 2012, cand prin intermediul programelor derulate alaturi de voluntarii Genpact a reusit sa sprijine 6300 de beneficiari din Romania, dintre care 942 din Cluj-Napoca. Rolul s-a extins ulterior la nivel european si in prezent coordoneaza echipele de voluntari din 7 unitati din Europa, cu un calendar stabilit de activitati si incurajarea celor 3000 de angajati spre intelegerea beneficiilor si sprijinirea activitatilor de responsabilitate sociala.

In cifre, pentru anul 2013 aceasta a insemnat la nivel European: +400 de evenimente organizate, 2420 de voluntary implicate, peste 20.000 de ore de voluntariat, 6000 de euro donati catre comunitati locale si peste 80000 de euro donate catre United Way.

Tania RUCAREANU

Europe CSR Leader, Genpact