Gala „Actionam Responsabil!” (Bucuresti, 5 decembrie 2013)

In data de 5 decembrie, incepand cu ora 12oo va avea loc la Bucuresti Gala ”Actionam Responsabil! in cadrul careia vor fi premiate organizatiile membre ale Retelei „Actionam responsabil”. Evenimentul se va desfasura la hotelul JW Marriott, Sala Grand Ballroom si sunt asteptati sa participe aproximativ 250 de profesionisti, experti si lideri din domeniul responsabilitatii sociale.

Moderata de Mihai Constantin, gala isi propune sa marcheze rezultatele obtinute in ultimii trei ani, acordand recunoasterile binemeritate acelora care s-au remarcat implementand proiecte de responsabilitate sociala, dar si sa configureze urmatorii pasi pentru a trece la un nivel superior de eficacitate a Retelei „Actionam responsabil!” si la un mai mare impact in societatea romaneasca.

La eveniment sunt invitati specialisti, experti si reprezentati ai organizatiilor membre ale Retelei „Actionam responsabil!” din corporatii, organizatii neguvernamentale, asociatii de IMM-uri, patronate, sindicate, comitete sectoriale si camere de comert si industrie, precum si reprezentati ai unor organizatii care au realizat proiecte de succes, experti care au dobandit certificarea de manager în responsabilitate sociala, autori de lucrari, traineri, dar si potentiali noi membri.

Cu ocazia aniversarii a 3 ani de existenta a Actionam responsabil! evenimentul reprezinta si un pretext pentru ca membrii Retelei sa se cunoasca, sa schimbe idei si resurse necesare construirii de initiative de responsabilitate sociala.

Formularul de inscriere este disponibil AICI. 

Participarea la acest eveniment este gratuita. 

In cadrul galei vor fi acordate premii celor mai active si mai inovatoare organizatii membre din toate regiunile de dezvoltare ale tarii:

  • 52 de organizatii premiate pentru dezvoltarea In parteneriat de proiecte de responsabilitate sociala;
  • 12 de organizatii castigatoare In cadrul concursului national „Actionam Responsabil! –  competitia initiativelor de responsabilitate sociala” ;
  • 40 de organizatii membre ale „Retelei Actionam  Responsabil!” premiate pentru activitatea sustinuta si implicarea In comunitate In perioada decembrie 2010 –  decembrie 2013.

Premiile vor fi decernate de specialisti si manageri de responsabilitate sociala, de membrii juriului de specialitate din cadrul concursului de proiecte si de expertii proiectului din cele 8 regiuni de dezvoltare.

Totodata, pe agenda evenimentului se va regasi si prezentarea solutiilor de sustenabilitate ale proiectului, precum si programul de activitati dedicat membrilor Retelei „Actionam responsabil” incepand cu luna decembrie 2013. Odata cu incetarea finantarii europene, sustenabilitatea proiectului va fi asigurata de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA).

Multe dintre proiectele finantate din fonduri europene se termina odata cu finantarea. Suntem hotarati sa nu permitem ca ceea ce am construit alaturi de cei peste 200 de membri ai retelei „Actionam responsabil!” in 3 ani sa dispara din cauza resurselor. Credem suficient de mult in importanta misiunii noastre comune pentru a gasi solutia corecta si resursele necesare atingerii obiectivelor finale. In cadrul conferintei ne propunem sa impartasim cu participantii solutia partiala pe care am identificat-o deja si care credem ca va duce reteaua „Actionam responsabil!” la un nivel superior de eficacitate.

 Rodica LUPU, manager Reteaua „Actionam Responsabil”

Pe toata durata galei va fi organizata o expozitie foto, finalul evenimentului fiind dedicat premierii celor mai bune fotografii surprinse in timpul implementarii proiectelor de responsabilitate sociala si inscrise in concursul „Fete ale implicarii”.

            AGENDA | GALA ACTIONAM RESPONSABIL

12.00 – 13.00 PRIMIREA INVITATILOR
13.00 – 13.30 CEREMONIE DE DESCHIDERE
13.00 – 13.10 3 ani de Actionam Responsabil!
Rodica Lupu, manager Actionam responsabil!-Reteaua Sociala RSC, presedinte CRCA
Reprezentant, Ministerul Educatiei Nationale (to be confirmed)
Reprezentant, Institutul pentru Politici Sociale (to be confirmed)
13.10 – 13.20 Rezultatele proiectului Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC
13.20 – 13.30 Experienta Actionam Responsabil!
13.30 – 15.30 PREMIILE ACTIONAM RESPONSABIL!
13.30 – 14.10 Bune practici în responsabilitatea sociala
52 organizatii premiate pentru dezvoltarea în parteneriat de proiecte de responsabilitate sociala – Rezultatele cercetarii nationale „Bune practici în parteneriatele pentru responsabilitate sociala”
14.10 – 14.40 Premierea castigatorilor concursului national „Actionam Responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala
12 organizatii vor fi premiate pentru proiectele înscrise în concurs în perioada iunie – iulie 2013
14.40 – 15.30 Premierea membrilor Retelei Sociale RSC pentru activitatea sustinuta si implicarea In generarea de schimbari pozitive în comunitate
40 de organizatii din toata tara vor fi premiate pentru activitatea din perioada decembrie 2010 – decembrie 2013
15.30- 15.45 PAUZA
15.45- 17:30 RESPONSABILITATEA SOCIALA A COMPANIILOR – PERSPECTIVE PENTRU ROMANIA
15.45- 15:50 Actionam Responsabil! – 2014-2016
Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa
15.50- 15:55 CSR Market – Instrument pentru facilitarea parteneriatelor
15.55- 16:00 http://www.actionamresponsabil.ro – Versiunea 2.0. – Direct.Accesibil.Interactiv
16.00- 16:15 Marca Actionam Responsabil! instrument dedicat IMM-urilor
16.15- 18:– Panel de dezbatere – Perspective pentru responsabilitatea sociala a IMM-urilor
18:00- 20:00 GALA DINNER

actionam responsabil CSR responsabilitate sociala responsabilitate sociala a companiilor RSC