0posts 1follower 1representative

Asociatia Centrul de Informare Turistica Iasi

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Nord-Est
Domeniu de interes: Mediu

Contact

Adresa: Strada Cuza Vodă, nr. 51, Clădirea C10, Incinta Mănăstirii GOLIA
Tel: 0332/408.548; Fax: 0332/408.549; Mobil: 0743/899.218
Email: centrul.promovare.turistica.iasi@gmail.com

Descriere

Misiune

Misiunea noastră este să oferim promovăm obiectivele turistice din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea Golia, din Iași, precum și obiectivele turistice de pe raza municipiului si județului Iași.

Viziune

Să contribuim la dezvoltarea unui turism sustenabil, proiectat și implementat la standarde europene în vederea atragerii unui număr cât mai mare de turiști români și străini în județul Iași.

Obiective propuse

Realizarea și implementarea de proiecte în vederea conservării, restaurării și protecției obiectivelor turistice din județul Iași.

1. Instruirea și educarea societății civile în sensul protejării, conservării și promovării patrimoniului turistic și cultural

2. Promovarea obiectivelor turistice ale municipiului si județului Iași atât pe plan național cât și internațional

3. Creșterea notorietății potențialului turistic ieșean în rândul publicului larg dar si in rândul agențiilor de turism din România

4. Promovarea culturii românești moderne și contemporane, precum și punerea în valoare a culturii românești tradiționale, promovarea integrării europene la nivel etno-cultural, promovarea și dezvoltarea turismului cultural, promovarea, formarea și specializarea profesioniștilor din domeniul cultural sau academic.

5. Integrarea socio-profesională și îmbunătățirea pregătirii profesionale a cetățenilor români, îmbunătățirea accesului la diverse surse de finanțare în vederea sprijinirii pregătirii profesionale și integrării socio-profesionale.

Scopul principal al activităților Asociației îl constituie restaurarea, protecția, conservarea și promovarea obiectivelor turistice din Județul Iași, în vederea realizării și dezvoltării unui turism sustenabil.

În aceste condiții, ne îndreptăm spre două domenii de interes CSR, din cele patru (pentru comunitate, acțiuni caritabile, mediul înconjurător și etică elemente de etică).

- Pe de o parte ne interesează să implementăm proiecte pentru comunitatea locală în vederea conștientizării patrimoniului cultural județean.

- Pe de altă parte ne interesează protejarea mediului înconjurător întrucât turismul se poate desfășura în condiții optime într-un cadru civilizat, protejat și sănătos.

Parteneri

Consiliul Județean Iași, Primăria Iași, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național, Complex Muzeal Național „Moldova", Muzeul Literaturii Române din Iași.

Media