0posts 0followers 0representatives

Asociatia Divers

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Centru

Contact

Asociația Divers

Koreck Maria, președinte
Kővári Roberta, director programe
Tel/Fax: 0265-311727
divers@divers.org.ro

Adresa corespondența poștală:
str. Avram Iancu Nr. 29, Tîrgu Mureș, 540089

CISPER Centru Tîrgu Mureș
Cârdei Elena, responsabil comunicare
Tel/Fax: 0265-311727
divers@divers.org.ro
Adresa corespondența poștală:
Călărașilor Nr. 34 et. I, ap.16

Descriere

 

Promovează, începând din anul 2008, cunoaşterea şi respectarea diversităţii / alterităţii culturale, etnice, lingvistice, sociale, fizice, de gen, etc. în societate și militează pentru apărarea drepturilor omului, valorilor democratice, non-violenţei şi a cetăţeniei active.  Asociaţia depune eforturi în vederea realizării unei societăţi incluzive interculturale bazate pe respectarea valorilor comune ale Uniunii Europene şi valorificarea diversităţii existente în societate.

Programele Noastre

În acest sens echipa multiculturală formată din 6 persoane cu contract parțial de muncă și tineri voluntari romi ai Asociaţiei DIVERS derulează proiecte specifice cu durată determinată și următoarele programe multianuale:

1. Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – Centru – Tîrgu-Mureș înființat în proiectul „Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în implementarea  căruia Asociaţia Divers este partener alături de : Asociaţia Pakiv România (beneficiar), Asociaţia Amare Phrala, Agenția pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitatea București şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A.

Programul urmărește facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor de etnie și eliminiraea prejudecăților față de romi prin promovarea culturii rome.

2. Tîrgul Organizațiilor Neguvernamentale ”Împreună pentru Comunitate”, 5-12 mai 2012 ediția X. având ca tematică centrală dezvoltarea rețelelor profesionale ONG în județul Mureș și participarea ONGurilor mureșene în rețele profesionale naționale și internaționale.Târgul ONG este unul din cele mai importante evenimente anuale publice şi de imagine ale sectorului ONG mureşean care doreşte să ofere un cadru adecvat prin care organizaţiile neguvernamentale din domenii foarte diferite de activitate pot să interacţioneze, o dată pe an, arătând comunităţii oferta de servicii sau alte tipuri de activităţi, respectiv atrăgând voluntari şi 2% din impozitul pe venit al membrilor comunităţii.

3.Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, 2012 ediția VI derulat de către Asociația Divers în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului având sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice al Guvernului. Concursul este o provocare adresată celor peste 1000 de elevi participanți din toată țara care sunt rugaţi să formeze echipe de câte 5 elevi formate din fete şi băieţi şi cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Concurenţii parcurg o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică.

4.Tabăra de creație interculturală „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, care se derulează cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice la Sînvasii, județul Mureș. Participanții vor fi câștigătorii Concursului Național pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor” din 2011, respectiv tineri artiști plastici în devenire care vor realiza filele Calendarului ”Diversitatea 2013”

5. Centrul de Resurse ONG Mureș care urmărește întărirea capacității organizaționale al ONGurilor din județul Mureș prin trimiterea de informații referitor la posibilități de finanțare de proiecte și noutăți legislative, respectiv consultanță în advocacy și managementul proiectelor. Centrul de Resurse ONG Mureș acordă aceste informații unui număr de peste 40 de ONGuri prin grupul de discuții cr_ong_mures@yahoogroups.com.

6. Info Diversitate este un centru de resurse despre diversitate care promovează cunoașterea și înțelegerea diversității prin furnizarea de informații în special despre minoritățile naționale din România.

Informatii suplimentare

Centrul de Resurse ONG Mures (CeReONG Mures) doreste sa contribuie la dezvoltarea organizatiilor non-guvernamentale din judetul Mures prin activitati de:

  1. informare despre oportunitati de finantare si schimbari legislative
  2. consultanta in domeniul scrierii de proiecte si management
  3. formare
  4. advocacy

In acest sens CeReONG Mures invita ONGurile muresene sa adere la Platforma Civica Mures pentru a crea o retea interactiva ONG prin care sfera civica sa-si elaboreze o strategie comuna de relationare cu sfera publica și de atragere de fonduri.

Informatii detailate despre CeReONG Mures si Platforma ONG Mures pot fi obtinute la office@divers.org.ro, persoana de contact: Koreck Maria.

Media