0posts 2followers 1representative

Asociatia P.A.V.E.L

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Sanatate

Contact

Adresa de corespondenta: Sos. Mihai Bravu 311 -313, Bl. SB1, Sc. 1, Ap. 1, sector 3, cod 030309, Bucuresti

Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. – cam. 116, parter, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alex. Trestioreanu”, sos. Fundeni 252, sector 2, Bucuresti.

Cancer TelVerde: 0 800 800 421

Telefon/ fax: 021 311 2700 ; 021 344 2885
Mobil: 0765 244 416

E-mail: pavel_romania@yahoo.com ; pavel.romania@yahoo.com

Descriere

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata  Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.

Asociatia  P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii:  ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer),  UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD  aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa),  IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti) si membra asociat a SIOPE (Societatea Internationala a Oncologilor Pediatri – Europa) si membra a Aliantei pentru Sanatate din Romania.

Misiune

Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatãtirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic, social si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

Obiective

1.Constientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul si la serviciile disponibile în domeniu pentru copii bolnavi de cancer, pentru diagnosticarea precoce a cancerului la copii si scaderea numarului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boala;
2.Imbunatatirea  calitatii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si a familiilor acestora
3. Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru întelelegerea problemelor create de aceastã boalã si facilitarea comunicãrii cu acestia; Informarea parintilor cu copii bolnavi de cancer cu privire la boala, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale si alte servicii utile;
4. Cresterea accesului copiilor bolnavi de cancer la tratament adecvat si in conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial;
5. Sprijinirea familiilor cu probleme financiare în ingrijirea copiilor spitalizati;
6. Cresterea capacitatii de reabilitare psiho-sociala si facilitarea recuperarii emotionale, reducerea stresului legat de boala si izolarea in mediul spitalicesc pentru copiii si tinerii internati in sectiile oncopediatrie
7. Cresterea gradului de responsabilizare sociala a unor grupuri de parinti si adolescenti/tineri fosti sau actuali pacienti ai sectiilor de oncopediatrie in scopul rezolvarii unor probleme specifice.

In cei 15 ani de existenta si activitate,  Asociatia P.A.V.E.L. s-a implicat si se implica in sprijinirea familiilor cu copii bolnavi ce sunt tratati in cele trei sectii de oncologie si hematologie pediatrica din Bucuresti, (si nu numai)  sectii ce ofera tratament pentru circa 65 % din tinerii pacienti din tara, numarul lor total fiind estimat la circa 5000. Circa 80 % din familiile acestor copii sunt cazuri sociale.

Informatii suplimentare

Aprecieri ale activitatii organizatiei:

– 6 iunie 2011, Asociatia P.A.V.E.L. a primit premiul pentru „Proiectul unei asociatii de pacienti cu cea mai mare adresabilitate”, din partea Colegiului Medicilor din Romania la Gala Medica.
– 4 decembrie 2008, Asociatia P.A.V.E.L a primit "Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti", la Gala SãnãtateaTV;
– 23 septembrie 2007, Website-ul Asociatiei P.A.V.E.L. a fost desemnat pentru premiul al doilea in cadrul competitiei "2007 Cancer on the Internet Award and Mention of Honour", organizata de Scoala Europeana de Oncologie si Compania Farmaceutica Novartis. Premierea a avut loc in cadrul Conferintei "ESO Cancer on the Internet Observatory", la Barcelona – Spania.
– Prezentari diverse despre activitatea desfasurata de Asociatia P.A.V.E.L., in mass-media, pe tot parcursul existentei organizatiei.

Parteneri

Parteneri: I.O.B., Spitalul M.S.Curie, S.C. Sanatatea press Group SRL, Explore Medicine, DGASPC Buzau, FAMP (Facultatii de Administratie si Management Public – ASE Bucuresti), Fundatia italiana A.LI.DA., Asociatia Hands Across, Info-Sanatatea, Consililul Municipal al Elevilor, SCOALA Italiana Aldo Moro, SCOALA NR. 197 , SCOALA NR.19 „TUDOR ARGHEZI”, Agentia Nationala de Presa AGERPRES.

Media