0posts 1follower 1representative

Asociația Tineri pentru Europa de Mâine

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Sud
Domeniu de interes: Asistenta sociala Educatie

Contact

Adresa: str. Prisecii, nr. 55, Târgoviște
Telefon: 0724477991
E-mail: tpem.tgv@gmail.com, vladut_andreescu@yahoo.com

Descriere

DESCRIEREA ORGANIZAȚIEI: Asociația Tineri pentru Europa de Mâine este un ONG care are drept misiune scrierea și implementarea de proiecte pentru tineri provenind din toate categoriile socio-profesionale. Viziunea asociației noastre este de a crea condiții mai bune de trai pentru tineri și copii din tot județul, de a promova și încuraja participarea activă a tinerilor la viața societății și de a-i determina pe aceștia să devină independenți și să fie mai sensibili față de cei aflați în situații deosebite. Motto-ul care ni se potrivește ar fi: Drumul până la atingerea scopului și îndeplinirea visului tău este atât de greu și de lung, încât nu apreciezi frumusețea lui. Valorile pe care le promovăm sunt: egalitatea în drepturi, combaterea discriminării, a sărăciei și a excluziunii sociale, cetățenia activă în rândul tinerilor, educarea spiritului civic și pentru un mediu sănătos, promovarea învățării non-formale. În prezent, organizația noastră are 6 membri.

DOMENIUL DE ACTIVITATE: Drept domeniu de activitate avem scrierea și implementarea de proiecte care să vină în sprijinul tinerilor. Ne propunem să-i inițiem pe tinerii cu care lucrăm în tainele educației non-formale.

Informatii suplimentare

Evenimentele organizate de noi au fost pentru promovarea proiectului, organizate în colaborare cu Centrul EUROPE DIRECT: ore de informare, cercuri de lucru, seminarii, dezbateri.

Voluntari-model în bibliotecile publice din România
Târgovişte, 17 mai 2011


Anul European al Voluntariatului are menirea de a-i evidenţia pe cei care sunt implicaţi în astfel de activităţi şi proiectele lor. Astăzi, mai toate instituţiile care se respectă, de la ONG-uri până la biblioteci publice, lucrează cu voluntari. Proiectele desfăşurate cu ajutorul tinerilor sunt inovatoare şi au devenit un punct de interes al comunităţii din care provin.

Pentru a aduce în centrul atenţiei aceste idei şi iniţiative, ANBPR a organizat în perioada 11-14 mai 2011 conferinţa naţională Modele de voluntariat în biblioteca publică. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu Baia Mare. În cadrul întâlnirii au fost prezentate modele de activităţi şi proiecte propuse şi susţinute de tineri care vor să se implice pentru o societate mai bună.

La conferinţă a fost prezent şi reprezentantul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, manager Vlăduţ Andreescu, leader care se poate mândri cu voluntarii săi, deoarece împreună cu aceştia au scris un proiect ce a câştigat finanţare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret În Acţiune. Intitulat Dâmboviţa-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, proiectul s-a aflat în implementare în perioada 1 septembrie 2010 – 9 mai 2011. Grupul-ţintă al tinerilor au fost 12 adolescenţi din cadrul Centrului de Reeducare Minori Găeşti, iar voluntarii EUROPE DIRECT s-au constituit într-un Grup Informal şi, folosind metode non-formale, i-au format pentru viață, pentru o mai ușoară readaptare la societate și, nu în ultimul rând, au încercat să le facă detenţia mai uşoară celor care aveau nevoie de prieteni.

Tânărul manager a prezentat proiectul echipei sale, precizând că exemplul le poate fi urmat de oricine are astfel de iniţiative. Existenţa programului Tineret În Acţiune a fost o necunoscută pentru mulţi dintre cei prezenţi, dar voluntarii centrului european au primit felicitări pentru reuşita lor şi ceea ce au făcut până acum. Cu siguranţă că de acum înainte vor exista din ce în ce mai multe acţiuni de acest gen în toată țara.

Eveniment – Rolul societății civile în comunitate
Târgovişte, 02 mai 2011


În luna septembrie 2010, un grup de tineri au decis să demareze o acțiune pentru a arăta unor persoane de vârsta lor care nu au avut șansa să cunoască dragostea unei familii ce inseamnă prietenia și respectul. Asftel, ei s-au constituit într-un grup informal, iar acțiunea lor s-a concretizat într-un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune și denumit Dâmbovița-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei și a excluzinuii sociale. Grupul-țintă al proiectului este reprezentat de minori din cadrul Centrului de Reeducare Găești, oameni care trebuie ajutați să se reintegreze în societate după ispășirea pedepsei.

După multe activități la care au participat împreună, cele două grupuri au devenit aproape o familie, realizând împreună lucruri minunnate și dovedind, încă o dată, că discriminarea și prejudecățile nu-și au rostul într-o socitate civilizată. După succesul înregistrat cu acest proiect, membrii grupului informal s-au hotărât să ajute și alți tineri provenind din medii sociale defavorizate, așa că au înființat un ONG denumit Tineri pentru Europa de Mâine. Ca urmare a acestui fapt, voluntarii au organizat în perioada 29 aprilie – 1 mai o activitate denumită Rolul societății civile în societate. Aceasta s-a desfășurat atât la Centrul de agrement Căprioara, cât și la diferite obiective turistice și instituții cultural-educative de pe raza comunei Moroeni.

Într-un cadru non-formal au avut loc vizionări de filme cu conținut educativ, activități de ecologizare, prezentarea Asociației Tineri pentru Europa de Mâine și a importanței ONG-urilor pentru comunitate. De asemenea, au avut loc dezbateri pe diferite teme, un atelier cu tema Comunicarea non-verbală în echipă și un seminar cu tema Cum pot deschide și administra o firmă ?

Toate acestea, alături de vizitele efectuate la diferite instituții culturale și activitățile în aer liber au stârnit entuziasmul și interesul tinerilor, care au spus la final că au învățat foarte multe lucruri, dar s-au și distrat alături de prietenii lor.

Cu toții au avut multe de învățat, dar cel mai important este faptul că au fost uniți și deschiși și fiecare și-a descoperit talente nebănuite. Membrii asociației Tineri pentru Europa de Mâine mulțumesc partenerilor – Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, Biblioteca comunală Ion Ciorănescu Moroeni și Primăria Moroeni, dar și tinerilor din grupul-țintă și îi așteaptă pe toți și cu alte ocazii

Parteneri

Pentru proiectele desfășurate și cele în plină implementare, am avut drept parteneri instituții publice din toate domeniile de pe raza județului Dâmbovița, cum ar fi: Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, biblioteci comunale, Primăria Municipiului Târgoviște, precum și alte autorități publice de pe raza județului Dâmbovița și din țară, alte asociații și fundații, Parcul Natural Bucegi și altele.

Media