0posts 0followers 0representatives

Ateliere fara Frontiere

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Asistenta sociala

Contact

Bd. Basarabia nr. 256, in incinta FAUR, sector 3, Bucuresti
TEL/FAX : (004) 0314 259 010
E-mail : contact@atelierefarafrontiere.ro

Descriere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non profit a carei misiune este integrarea socioprofesionala a persoanelor in dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economica si solidara : reciclarea si reconditionarea calculatoarelor colectate de la companii si institutii responsabile.

Atelierul de insertiune este un proiect derulat in partenariat cu organizatia Samusocial din Romania cu sprijinul Fondului Social European.

Este un model francez, inspirat de Ateliers Sans Frontières si conceput ca un proiect pilot care poate fi preluat si adaptat acolo unde este nevoie.

Publicul nostru tinta sunt persoanele in mare dificultate, marginalizate sau excluse :
– Persoane adulte fara adapost
– Tineri din centrele de plasament
– Tineri din cadrul serviciului de probatiune
– Persoane fara scolarizare si/sau fara pregatire profesional
– Persoane cu dizabilitati
– Persoane din categorii sociale sau etnice defavorizate (saracie, etnie roma)
– Tineri si adulti cu probleme de adictie
– Persoane afectate de boli care influenteaza viata profesionala si sociala
– Imigranti si alte grupuri vulnerabile…

Beneficiarii indirecti ai proiectelor asociatiei Ateliere Fara Frontiere sunt copiii si tinerii defavorizati prin intemediul asociatiilor si scolilor care desfasoara proiecte de dezvoltare sociala, de educatie si integrare, organizatii pe care noi le dotam cu materiale sportive si informatice -prin proiectul Assoclic- sau impreuna cu care construim infrastructuri sportive, ludice si educative (santierele de solidaritate internationala).

Misiune:

1. Crearea si dezvoltarea unui dispozitiv de insertiune socio-profesionala

Ateliere Fara Frontiere mobilizeaza zeci de tineri si adulti aflati in situatie de excluziune si ii acompaniaza pentru integrarea in societate si angajare intr-un loc de munca in economia reala.

2. Sprijinirea initiativelor locale de solidaritate si dezvoltare sociala

Ateliere Fara Frontiere permite echiparea actiunilor de solidaritate cu material de calitate gratuit sau la un cost minim.

3. Lupta impotriva risipei si poluarii, pentru o dezvoltare durabila

Recuperand material informatic de la colectivitati, companii, institutii publice, Ateliere Fara Frontiere participa la reducerea deseurilor si instituie filiere de reutilizare perene.

Valori:

1. Omul este in centrul proiectului : trebuie sa consideram calitatile sale si sa construim pornind de la acestea, sa il facem sa creasca mai degraba decat sa il privim prin prisma slabiciunilor sau dificultatilor sale. El nu este doar beneficiar al actiunii Ateliere Fara Frontiere, ci actor al proiectului colectiv. Intotdeauna « sa facem cu » cineva si nu « sa facem in locul » cuiva.

2. Favorizarea parteneriatului si deschiderea spre ceilalti : Actiunea Ateliere Fara Frontiere se bazeaza pe implicarea tuturor actorilor economici sau sociali si presupune astfel dezvoltarea de parteneriate de calitate cu intreprinderile, institutii si cu societatea civila.

3. Impartasirea experientei si cunostintelor proprii : Ateliere Fara Frontiere lupta pentru cauze care nu ii apartin si deci nu se considera in concurenta cu alte structuri. In acest sens, impartasim experienta noastra cu toti cei care lupta pentru aceste cauze si care ne impartasesc valorile.

Proiecte implementate

Parteneri

Uniunea Europeana
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
AMPOSDRU
Fondul Social European
Directia Generala Educatie si Cultura
Programul Invatare pe toata durata vietii
ApaNova
Accor Foundation
BRD Groupe Societe Generale
Carrefour
Ecotic
GDF Suez
Lafarge
Microsoft
samusocial
United Way
Vinci

Media