0posts 0followers 1representative

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Drepturile omului Educatie

Contact

Adresa: Bd. Maresal Averescu nr. 17, pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti, 011454
Tel: 021 223 00 10
Fax: 021 223 00 12
E-mail: office@centras.ro

Descriere

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS este o organizatie cu peste 15 ani de activitate, a carei misiune este aceea de a provoca societatea romaneasca la dezvoltare, sub semnul democratiei si a bunelor practici, prin sprijinirea sectorului asociativ, prin stimularea parteneriatului si promovarea de modele.

Tocmai pentru ca ne asumam aceasta directie:

– contribuim la dezvoltarea continua a mecanismelor de exprimare democratice si sprijinim consolidarea sectorului neguvernamental din Romania;

Incurajam organizatiile neguvernamentale sa se faca cunoscute si vizibile publicului larg. CENTRAS gestioneaza in prezent trei baze de date unde organizatiile neguvernamentale se pot prezenta publicului: NGO_RO (www.centras.ro/database), E-agora (www.e-agora.ro), donatii online (www.donatiionline.ro).

CENTRAS ofera consiliere ONGurilor cu privire la promovarea imaginii si a proiectelor acestora si faciliteaza acest proces, prin proiecte precum Cartea de identitate, Vitrina Societatii Civile

Provocam organizatiile neguvernamentale la dezbatere, folosind mediul virtual, prin semnarea de petitii, deliberari pe forum si chat (www.e-agora.com), precum si prin mobilizarea acestora in cadrul unor evenimente de anvergura nationala si internationala – Forumul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania (12 editii intre 1995 si 2009).

– dezvoltam si promovam actiuni de succes privind educatia pentru dezvoltare si politicile de ajutor international ale statului roman;

Suntem promotori ai politicilor de ajutor international al statului roman prin campanii de informare si educare a publicului larg (Da mai departe! – campanie de informare asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului).

Actionam ca partener strategic al institutiilor publice care se ocupa in Romania de educatia pentru dezvoltare si de politicile de ajutor international si suntem impreuna cu alte organizatii, for consultativ pentru acestea.

Sprijinim dezvoltarea sectorului neguvernamental din Republica Moldova si Georgia, tari prioritare pentru statul roman in acordarea de ajutor international. 

– mediem parteneriate intre organizatiile neguvernamentale si alti actori, precum institutiile publice, mass-media, mediul de afaceri, organizatii internationale si cetatenii;

Credem in colaborare si in rezultatele superioare ale acesteia si avem capacitatea de a mobiliza categoriile interesate de o anumita problema. CENTRAS actioneaza ca partener strategic pentru toate tipurile de organizatii neguvernamentale, pentru institutii publice, institutii internationale, mass-media si companii din mediul privat.

Credem in forta asocierii si incurajam formarea de retele in mediul neguvernamental (Parteneriat pentru Dezvoltare, POSDRU/93/3.3/S/62346, Calificare pentru Incluziune sociala, POSDRU/80/2.3/S/58023)

– conducem si actionam ca parteneri in campanii si programe de informare, educare si constientizare adresate ONGurilor si publicului larg;

Intreprindem campanii de advocacy, informare-educare si constientizare privind teme de interes penru societatea civila ori pentru publicul larg (Credite pentru ONGuri, 2% pentru organizatiile neguvernamentale, Da mai departe!)

Suntem gazda Centrului de Informare Europe Direct Bucuresti. Centrul de Informare Europe Direct Bucuresti face parte din reteaua centrelor de informare ale Comisiei Europene si pune la dispozitia cetatenilor informatii europene de interes pentru diferitele categorii de public, precum tineri, antreprenori, institutii publice etc.

– sustinem implicarea sociala a tinerilor si initiativele civice ale acestora;

Una din directiile de actiune ale CENTRAS vizeaza educarea tinerilor in spiritul democratiei, prin implicarea lor in structuri administrative autonome, ce functioneaza pe langa institutiile administratiei locale (Proiectul PALTIN).

Proiecte implementate

Parteneri

Ambasada Regatului Unit al Tarilor de Jos, Ambasada Republicii Franceze, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Balkan Trust for Democracy, Black Sea Trust, Camera Deputatilor – Parlamentul Romaniei, Ministerul Afacerilor Externe, Cooperating Netherlands Foundations for Central and Eastern Europe, German Marshall Fund of the US, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe – CEE Trust, Uniunea Europeana prin Programul PHARE, Comisia Europeana, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Media