0posts 1follower 1representative

Centrul Roman pentru Relatii Internationale si Studii de Securitate (Centrul RISS)

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Educatie

Contact

Strada Dinicu Golescu, nr. 39, sector 1, Bucuresti
Telefon: +40741 072 775
Email: contact@centrulriss.com

Descriere

Centrul Roman pentru Relatii Internationale si Studii de Securitate (Centrul RISS) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica.

Centrul RISS a fost infiintat in anul 2011 la initiativa unor tineri ce au resimtit lipsa unor dezbateri si a unui dialog inter-disciplinar pe teme legate de evolutia domeniului relatiilor internationale si studiilor de securitate.

Organizatia raspunde la nevoia de excelenta in educatie in ceea ce priveste relatiile internationale si domeniile conexe, precum si la nevoia de incurajare si sustinere a cercetarii de calitate.

Centrul RISS este format dintr-un grup de tineri profesionisti, studenti si absolventi in Relatii Internationale si alte domenii aferente, care au o experienta practica in organizarea de programe de educatie non-formala, o experienta academica prin desfasurarea unor stagii de pregatire atat in tara, cat si in strainatate, cat si o experienta internationala prin participarea la diverse retele internationale de tineret.

Pe langa Biroul Executiv, in cadrul Centrului Roman pentru Relatii Internationale si Studii de Securitate exista un Consiliu Stiintific format din academicieni si profesionisti cu experienta in diverse domenii, precum si o retea internationala de tineri romani si straini, care sunt colaboratori externi si care contribuie cu analize si articole stiintifice. In acest fel, Centrul are o componenta interdisciplinara si interculturala.

Parteneri

Parteneri institutionali in cadrul proiectelor: Biblioteca Central Universitara Carol I, Academia de Studii Economice.

Partener media: Foreign Policy, StartUB, Ambition, Hipmag, Evenimente Studentesti, Metropotam, RegieLive, Resurse Tineret, OnlineStudent, Studenţie.ro, BusinessLive.ro, Liga Studentilor Romani in Strainatate, Europe Direct Centras, Educativa, Global Romanian Students and Young Professionals Society.

Media