0posts 0followers 1representative

EUROPE DIRECT Targoviste

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Centru
Domeniu de interes: Drepturile omului Mediu

Contact

Adresă: Str. Stelea, nr. 2, Targoviste, cod 130018
Telefon: 0345 100 581 / Fax: 0345 100 582
E-mail: office@edtargoviste.ro

Descriere

Misiunea Centrului EUROPE DIRECT Targoviste este de a promova o cetatenie europeana activa si informata prin aducerea informatiei europene mai aproape de toti cetatenii judetului Dambovita, indiferent de zona din care provin (rurala sau urbana).

Viziunea organizatiei este de a intari capacitatea cetatenilor de a intelege oportunitatile pe care le-au dobandit odata cu integrarea in Uniunea Europeana si de a accesa alte surse specializate, precum si de a-i sensibiliza in legatura cu importanta dezbaterii.

Valorile promovate de catre Centrul EUROPE DIRECT Targoviste sunt: drepturile europene ale omului, voluntariatul, promovarea cetateniei europene active, combaterea saraciei si a excluziunii sociale, combaterea discriminarii, un mediu curat si sanatos s.a.

DOMENIUL DE ACTIVITATE: Informarea tuturor cetatenilor, fara discriminare, despre politicile, institutiile si oportunitatile oferite de Uniunea Europeana. Totodata, EUROPE DIRECT Targoviste actioneaza ca un liant intre diferitii actori ai societatii civile, autoritatile publice locale si cetateni. Prin intermediul sau, oamenii pot afla cum pot contacta anumite institutii europene si cum isi pot apara drepturile daca acestea le sunt incalcate.

Informatii suplimentare

Printre evenimentele organizate de Centrul EUROPE DIRECT Targoviste se afla: Ziua Europei, Ziua Internationala a Copilului, spectacole umanitare de Craciun si de Pasti, tabara de ecologizare a Muntilor Bucegi, Scoala de vara pentru copii si tineri realizata in parteneriat cu OSIM, ore de informare europeana pe diferite teme sustinute in unitatile de invatamant din judet.

Parteneri

Pentru evenimentele organizate am colaborat cu oameni si institutii din toate domeniile. Am avut diversi sponsori, drept parteneri media am avut televiziunea locala Columna TV, iar institutiile publice care ne-au sprijinit sunt Consiliul Judetean Dambovita, Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu Dambovita, Biblioteci orasenesti si comunale din judet, Primaria Municipiului Targoviste, Directia pentru Sport si Tineret Dambovita, Centrul de Reeducare Minori Gaesti, Penitenciarul Margineni, Penitenciarul Targsor, Centrul Cultural Pucioasa, ONG-uri din judet, institutii de invatamant din judet si altii.

Media