0posts 1follower 1representative

Fundatia ADEPT Transilvania

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Centru
Domeniu de interes: Dezvoltare economica Educatie Mediu

Contact

Adresa: Săcele, str. Viitorului nr. 8, Ap 9, jud. Brasov, punct de lucru: 547510, Saschiz 166, Mures
Tel: + 40 265 711 635
Fax: + 40 318 152 769
E-mail: office@fundatia-adept.org

Descriere

Fundația ADEPT Transilvania a fost înfiintata, cu scopul de a conserva biodiversitatea si peisajele de Înaltă Valoare Naturală din zona Sighisoara – Târnava Mare, oferind sprijin comunităților locale de a obtine beneficii si venituri economice din conservarea acestor peisaje.

Fundația ADEPT este una dintre organizatiile fruntașe în ceea ce privește preocuparea pentru elaborarea planurilor de management pentru ariile protejate din țară.  consultând factorii de interes și asigurând sprijinul amplu pentru aceste zone.
Fundația ADEPT a facilitat includerea în rețeaua Natura 2000 a unei zone de 85.000 de hectare, creând situl SCI Sighisoara-Tarnava Mare SC în 2007. Situl include o populație de 25.000 de locuitori.

Din anul 2007, ADEPT a inițiat activități diverse pentru beneficiul comunităților locale din zonă, inculzând: înființarea Centrului de Informare Turistică, înființarea Asociației de Turism Târnava Mare, crearea și marcarea traseelor turistice, facilitarea accesării măsurilor de agromediu și pentru intreprinzători locali, deschiderea de piețe pentru produse locale, activități de educație în ceea ce privește mediul înconjurători etc.

Fundația ADEPT își extinde acum activitățile și în alte părți din România și colaborează cu alte ONG-uri internaționale și cu Uniunea Europeană pentru a garanta utilizarea continuă a bunelor practici și metodologiilor moderne și adecvate în domeniul dezvoltării rurale.

Proiecte implementate

Parteneri

Noway grants, ORANGE România, Banca Mondială – Global Environment Facility, Fondul de Mediu, Ministerul Mediului România, Inițiativa Darwin a Guvernului Marii Britanii, WWF, Fauna & Flora International, Department for Environment, Food and Rural Affairs, Guvernul Olandei – MATRA-KAP, UNDP/GEF/ Small Grants Program, European Comission Environment Directorate / Life+ Program, Fondation de France, Ministerul Mediului și al Pădurilor

Media