0posts 1follower 1representative

Fundatia EuroEd

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Nord-Est
Domeniu de interes: Educatie

Contact

Adresa: Str Florilor 1C, 700513 Iasi, Romania
Telefon: 0232/252 850, 252 870 / Fax: 0232/252 902
E-mail: guest@euroed.ro

Descriere

Fundatia EuroEd a fost infiintata in 1992, cu ajutorul Fundatiei Soros si a Consiliului Britanic Romania. Fundatia EuroEd este o organizatie non-profit din Iasi, Romania. Pana in 1995, ne numeam International House, iar eforturile noastre se concentrau asupra livrarii de cursuri de limbi straine. In 1995 am devenit Centrul International de Limbi Straine si ne-am extins aria de activitate prin infiintarea gradinitei (1995) si a scolii primare (1997). In 1998, tot ca rezultat al continuei cresteri a gamei noastre de servicii, am infiintat inca doua noi departamente: Centrul Regional pentru Educatie si Comunicare si Centrul de Integrare Europeana. Din 2000 numele nostru este Fundatia EuroEd, simbol al viziunii noastre holistice.

Cu pasiune, profesionalism si consecventa, am castigat statutul de a reprezenta cea mai importanta institutie educationala non-guvernamentala din nord-estul Romaniei. Suntem membru fondator al QUEST (Asociatia Romana pentru Servicii Lingvistice de Calitate), care este membru asociat al EAQUALS (Asociatia Europeana pentru Servicii Lingvistice de Calitate). Proiectele noastre au primit cele mai inalte distictii la nivel european.

Misiune institutionala

Fundatia EuroEd are ca obiectiv sustinerea proceselor de reforma a societatii civile prin intermediul promovarii unor standarde de inalta calitate si conforme cu cerintele Uniunii Europene in domenii ca educatia,  societatea civila, politicile publice, tineret, legislatie, cultura, mass media si dezvoltare regionala. Prin intermediul initiativelor sale, Fundatia EuroEd isi impune rolul unui element catalizator in ceea ce priveste dezbaterea si dezvoltarea proiectelor regionale si internationale, care, la randul lor, faciliteaza schimbul de idei si experienta in domeniul democratiei si al integrarii europene.

Domenii de activitate

Educatie – proiecte de orientare educationala, invatarea pe tot parcursul vietii, integrarea comunitara, parteneriate educationale locale, regionale si internationale.

Informatii suplimentare

Departmente

  • Centrul Regional pentru Educatie si Comunicare ofera pregatire profesionala si cursuri de invatare pe tot parcursul vietii pentru diverse categorii socio-profesionale (profesori, bibliotecari etc.), dar si consultanta si testare in domeniul managementului resurselor umane.
  • Centrul International de Limbi Straine ofera cursuri de limba engleza, franceza, italiana, greaca, germana si spaniola (atat pentru adulti, cat si pentru copii), pregatire pentru obtinerea unor certificari linvgistice internationale (Cambridge, IELTS, TOEFL), cursuri de limba romana si cursuri la cerere pe domenii de specialitate: afaceri, medicina, stiinta, tehnologie si drept. Acest departament ofera si servicii de traducere si interpretariat.
  • Centrul de Integrare Europeana promoveaza activitati orientate catre politici publice, sociale, juridice si culturale, menite sa imbunatateasca standardele de viata, sa vina in ajutorul acelor categorii sociale supuse riscului sau dezavantajate, aparand drepturile omului si intretinand cooperarea regionala.
  • Gradinita si Scoala EuroEd ofera scolarizare pentru copii pana la ciclul gimnazial, aplicand curriculum-ul national, plus discipline optionale (limbi straine, abilitati IT, dans, instrumente muzicale, teatru, sport), ca si activitati in aer liber (excursii, tabere de vara).

Media