0posts 1follower 1representative

Fundatia Mereu Aproape

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Asistenta sociala Educatie Sanatate

Contact

Adresa: Strada Garlei nr. 1B, Turn Intact Media Group, etj. 2, sector 1, Bucuresti

Tel: 0040.21.20.30.246; 0040.21.20.30.337; 0040.21.20.87.691

Fax: 0040.21.20.30.260

E-mail: mereuaproape@intact.antena1.ro

Descriere

Pentru ca a inteles rolul decisiv al mass-media de a se implica social, de a fi “mereu aproape” de oameni si evenimente, ANTENA1, postul tv care detine o experienta importanta in organizarea si derularea de actiuni de caritate este fondatorul fundatiei “MEREU APROAPE”, “nascuta” la initiativa angajatilor postului.

Cladita de catre oameni pentru oameni, Fundatia „Mereu Aproape” isi propune:

  1. sa sprijine prin programele sale persoanele din mediile defavorizate, sa lupte impotriva saraciei;
  2. sa se implice in cunoasterea si rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilitati, a copiilor si a persoanelor de varsta a treia ;
  3. sa conceapa si sa realizeze programe si activitati pentru tineret, prin care sa stimuleze si sa recompenseze tinerele talente;
  4. sa promoveze valorile umane si profesionale romanesti in diverse domenii ale vietii sociale, invatamant, cultura, arta, sport, etc;
  5. sa fie un sustinator responsabil al cunoasterii si participarii civice, sa promoveze valorile democratice, inovatiile sociale si activitatile publice.

In vederea realizarii scopului ei, Fundatia “MEREU APROAPE” va urmari: atragerea de fonduri de la organizatiile guvernamentale si/sau nonguvernamentale, precum si de la alte persoane fizice sau juridice din tara si din strainatate pentru finantarea de programe sau proiecte care sa sustina programele de lupta impotriva saraciei; organizarea de activitati destinate identificarii, incurajarii si promovarii persoanelor tinere; acordarea de burse pentru tineri; organizarea de programe sau emisiuni in vederea sprijinirii financiare a tinerilor, persoanelor defavorizate si a sinistratilor, a persoanelor dezavantajate fizic, a copiilor si persoanelor in varsta, din prisma scopului propus; organizarea de activitati destinate identificarii, incurajarii si promovarii persoanelor cu potential creativ-inventiv; dezvoltarea relatiilor cu organizatii similare similare din tara si strainatate; sprijinirea dezvoltarii societatii civile.

Fundatia noastra se defineste prin entuziasm, consecventa, profesionalism în abordarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca. In acelasi timp incercam sa creem legaturi umane calde si de încredere.

Intotdeauna incercam sa facem tot ce tine de noi, ca profesionisti, ca echipa unita prin viziune si valori comune, sa intindem o mana de ajutor celor care nu isi pierd speranta. Datorita credintei noastre in natura umana a omului trecem peste orice greutati si reusim sa vedem, in final, bucuria din ochii celor pe care ii ajutam.

Este greu sa alegi care sunt cele mai importante evenimente de-a lungul unui an. Pentru cei implicati zi de zi, profesionisti sau beneficiari, fiecare actiune întreprinsa este importanta.

Impreuna invatam sa ne bucuram de fiecare reusita, invatam o noua lectie din fiecare nereusita.

Iar rezultatele noastre sunt fericirea si linistea pe care o oferim in viata fiecarui beneficiar al fundatiei „Mereu Aproape”.

Informatii suplimentare

Premii obtinute: “Premiul pentru participarea media in promovarea proiectelor de implicare sociala si
mobilizare de resurse”- gala “Oameni pentru oameni”, MENTIUNE la  „Sectiunea Comportament civic si participare publica”, Gala Societatii Civile, “Premiul De Excelenta Pentru Initiative Sociale, pe proiectul “Marea enciclopedie”- gala “Oameni pentru inima, minte si suflet”, Gala “Oamenii anului 2010”- Premiul special al juriului pentru campania “Apa trece, Romania ramane”, “Premiului de excelenţă în activitate civică pe 2010”  pentru proiectul “Apa trece, Romania ramane”, in cadrul Galei  Premiilor de Excelenţă  “DEMOS T.N.”, organizate de Asociatia ProDemocratia,

Parteneri

BRD Group Societe Generale, British American Tobacco, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Carrefour, Cosmote, Dedeman, Episcopia Oradea, F.C. Universitatea Cluj, Fundatia Dan Voiculescu, LaFarge, Pasmatex, Vodafone, Petrom, OTP Bank, Help Net si altii.

Media