0posts 3followers 2representatives

Fundatia Noi Orizonturi

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Educatie

Contact

Birou operational: Str. Boteanu, nr. 3B, ap. 9, sect. 1, Bucuresti
Telefon: 031 805 81 65 / 0722 670 536

Descriere

Fundatia Noi Orizonturi (FNO) a fost infiintata in anul 2000 si este o organizatie non-guvernamentala cu sediul in Lupeni, judetul Hunedoara. Misiunea Fundatiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educatie prin experienta de calitate, dezvoltand abilitati de viata in randul tinerilor ca o strategie de dezvoltare durabila a societatii. FNO deruleaza programe de educatie nonformala la nivel national si international pentru tineri cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. FNO a creat doua programe inovative de educatie nonformala pentru tineri: Programul VIATA (un program de educatie prin aventura, constand in tabere anuale pentru copii in statiunea Straja) si Programul IMPACT (cluburi de initiativa comunitara pentru tineri). Metodele de lucru utilizate in cadrul programelor FNO sunt educatia prin serviciu in folosul comunitatii (service learning) si educatia prin aventura (adventure education).

Programul IMPACT (Implicare, Motivare, Actiune, Comunitate, Tineri) combina invatarea, distractia si serviciul in folosul comunitatii pentru a ajuta tinerii sa-si dezvolte abilitati de viata si angajabilitate. Prin intermediul IMPACT tinerii sunt invatati si motivati sa se dezvolte in patru domenii cheie: cetatenie activa, angajabilitate, antreprenoriat social si leadership. Reteaua IMPACT numara 160 de cluburi si este cea mai mare miscare de tineret in domeniul cetateniei active din Romania, cu peste 3600 de membri si peste 520 de lideri de club voluntari (aprox. 80% profesori, + studenti, preoti, asistenti sociali). IMPACT ii ajuta pe tineri sa devina agenti ai schimbarii, capabili sa-si transforme propria viata si comunitatea in care traiesc in mod pozitiv. Membrii IMPACT se implica direct in comunitate, implementand periodic proiecte de serviciu in folosul comunitatii. Programul IMPACT este recunoscut ca model de buna practica de experti internationali in domeniul dezvoltarii tinerilor si a fost replicat la nivel international, 12 cluburi IMPACT fiind deschise in Honduras, 2 cluburi in SUA si 4 cluburi in Republica Moldova.

In 2006 Fundatia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenta din partea Autoritatii Nationale pentru Tineret, ca recunoastere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor in Educatie 2010 i-a fost acordat locul doi la sectiunea „ONG-ul anului in domeniul educatiei” pentru excelenta programelor educationale dezvoltate.

Parteneri

Romania American Foundation, MiniPrix, Mini`s Accesorii, Nokia, International Youth Foundation,  NESsT, Orange, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, The Global Found for Children, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Inspectoratele Scolare Judetene, LumeBuna, RomaniaPozitiva.

Media