0posts 0followers 0representatives

Fundatia PARADA

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Asistenta sociala Educatie

Contact

Adresa: Str Bucur 23, Sect. 4, CP 040292, Bucuresti
Tel +4021 331 17 99
Mobil: +40723 153 693
Mail: birou@paradaromania.ro; i.jugureanu@paradaromania.ro

Descriere

Fundatia PARADA este o organizatie romana neguvernamentala, apolitica, nonprofit, infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 29 din 15 februarie 1996, cu avizul  Ministerului  Tineretului si Sportului si recomandata de Ministerului Culturii si Cultelor, membra din anul 2002 a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului (FONPC)  si din 2010 a Retelei Romanian Harm Reduction Network. 

Pe plan european, Fundatia PARADA a aderat la reteaua Caravan (Retea de Scoli de circ social) si la Dynamo International (Travail de rue).

Scopul statutar al Fundatiei PARADA il reprezinta sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala, educativ-formative si de integrare socio-profesionala.

Misiunea Fundatiei Parada este re/integrarea sociala completa si stabila a a persoanelor in risc de excluziune sociala, prin folosirea unui demers participativ, prin care beneficiarii serviciilor sunt la inceput partenerii Fundatiei si apoi actorii propriei dezvoltari personale si ai propriei vieti. 

Fundatia Parada nu este un loc de recuperare sociala, este un loc in care beneficiarii serviciilor dobandesc instrumentele necesare pentru construirea individuala a unui parcurs de viata valorizant.  

Serviciile oferite de Fundatia Parada sunt concepute ca un ciclu complet, menite sa asigure o integrare sociala completa si stabila beneficiarilor, folosind un demers participativ prin care sunt valorificate toate resursele individuale ale copiilor si tinerilor implicati in programele de asistenta sociala.

  • “CARAVANA” – Asistenta stradala de  zi si de noapte 
  • Centrul de Zi
  • Apartament social
  • Proiectul de circ social
  • Centrul educational (Situat in Scl 95 din sect 3, Bucuresti)
  • Sprijin gazduire Tineri si Familii in Dificultate 

Premii obtinute:

  • PREMIUL UNICEF 2000 – 18 noiembrie
  • PREMIUL ARTUSI pentru ANUL 2000 – 25 iunie
  • PREMIUL PENTRU “CLOWNUL SPERANTEI” – 26 noiembrie 1999
  • PREMIUL ALBERT SCHWEITZER 2000 – 3 septembrie 1999

Fundatia PARADA desfasoara de 15 ani activitati, programe si proiecte sociale, de sustinere a copiilor si tinerilor fara adapost din Bucuresti, finantate fie din surse private (persoane fizice – din tara si strainatate – fundatii, fundatii de intreprindere, societati) sau institutionale, insa exclusiv externe (fonduri de cooperare ale diferitelor state, institutii europene sau internationale).

Fundatia PARADA nu a beneficiat in toti acesti ani de fonduri publice romanesti, nici din partea institutiilor centrale, nici a celor locale. Aceasta caracteristica nu reprezinta din pacate o exceptie, ci mai curand o regula in peisajul organizatiilor non guvernamentale romanesti, si care desfasoara programe adresate direct beneficiarilor sau comunitatilor romanesti. Acest lucru nu s-a schimbat nici dupa 2007, momentul aderarii Romaniei la UE. Subventionarea ONG-urilor din suse publice ramane in 2011, in continuare, un deziderat, in context romanesc.

Aceasta caracteristica face ca resursele de tip CSR sa reprezinta o parte importanta si continuu crescatoare in bugetul Fundatiei PARADA.

 

Parteneri

BNP Paribas, Fondation Accor, Fondation Air France, Fundatia Unicredit, Fondation Veolia, Fundatia Soros, Ambasada Frantei, UNICEF, Parada Italia, 3/4 Monde – Franta, La Bonne Etoile – Franta.

Media