0posts 1follower 2representatives

Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP)

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov

Contact

Sediul Social: Str. Povernei nr. 6-8, Sector 1, Bucureşti
Adresa birou: Str. Gina Patrichi nr.6, Bucureşti

Descriere

Înființată în 2008 din inițiativa unui grup de tineri români aflați la studii în Budapesta, Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP)  este o organizație globală, non- guvernamentală, non-profit și neafiliată politic și functionează exclusiv pe baza de voluntariat.  Este o rețea deschisă formată din studenți, tineri profesioniști și organizații partenere care împărtășesc misiunea GRASP de a contribui activ la schimbarea României prin implicare civică, îmbunătățirea politicilor publice,  transfer de cunoștințe și know-how, încurajarea dialogului și dezbaterilor publice și susținerea antreprenoriatului. Lucrăm în parteneriat cu peste 40 de organizații din România și Diaspora. Ariile principale în care activăm sunt politice publice, implicarea civică și educația.

 

VIZIUNE                                                                                     

Viziunea noastra este o Românie democratică, europeană, competitivă și justă, care oferă oportunități egale de afirmare tuturor cetățenilor ei, un jucător activ și responsabil care aduce o valoare adăugată pe plan internațional.

MISIUNE

Misiunea noastra este să contribuim activ la modernizarea continuă și dezvoltarea României prin implicare civică și profesionalism.

VALORI

Profesionalism

Integritate

Autenticitate

Leadership

Inovație

OBIECTIVE STRATEGICE

DEZVOLTARE INSTITUȚIONALĂ: sprijinirea interacțiunilor semnificative între susținătorii GRSPSociety pentru a produce impactul dorit asupra politicilor publice.

SISTEM DE TRANSFER DE CUNOȘTIINȚE: implementarea unui sistem de transfer al cunoștințelor & „know-how-ului” prin implicare civică atât în cadrul diverselor categorii de membri și susținători, cât și între aceste categorii și instituțiile, organizațiile sau firmele din România sau diaspora.

ÎMBUNĂTĂȚIREA POLITICILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA: dezvoltarea unui sistem de cercetare și analiză a anumitor politici publice din România pentru a permite acțiuni de advocacy. Pentru 2011, prioritare sunt educația, implicarea civică / voluntariatul și susținerea implementării votului electronic pentru românii din diaspora.

INCUBATOR DE INIȚIATIVE CIVICE: facilitarea implicării civice a cetățenilor români prin susținerea inițiativelor acestora la nivel de comunitate si prin crearea unui sistem de tip incubator de inițiative civice.

ÎN CIFRE

LOCUIM în peste 15 ţări, printre care Belgia, Canada, Franţa, Germania, Ungaria, Olanda, România, Spania, Suedia, Marea Britanie şi SUA.  De asemenea, organizația are membri din Nigeria, Japonia, Turcia, Polonia, Irlanda şi India.

SUNTEM ANGAJAŢI ai Băncii Mondiale, Comisiei Europene, ONU, Parlamentului European, General Electric, Morgan Stanley, InBev şi alte corporaţii de top, precum şi ai altor organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale de renume.

AM ABSOLVIT sau URMĂM cursuri universitare, programe de master şi de doctorat la Harvard, Yale, Columbia, Universitatea din Boston, Universitatea din Michigan, Oxford, Cambridge, Academia de Studii Economice din Bucureşti,  Universitatea Central European, Universidad de Complutense, Universitatea din Amsterdam şi altele.

Parteneri

Sponsori: Fundaţia Dinu Patriciu, Farmexim, Hellenic Coca-Cola, AnaPan, Fondul Român de Contragarantare, Scandia, Butan Gas.

 

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Adevărul- Suplimentul Şcoala&Educaţie, Comunicatedepresa.ro, CSRRomania, PR Romania, metropotam.ro, stiriong.ro, cariereonline.ro, PRWave, Campusnews.ro, Lume Bună, Ştiri de Bine, revistaevenimentelor.ro, Liternet.

 

Sustinatori: Aperio Executive media, Junior Achievment Romania, Strada32, RomâniaPozitivă, Şcoala de Valori, Ropot, Fundaţia Leaders Romania, Educativa, Best Resource, CROS.

 

Instituţii publice: Departamentul pentru Români de Pretutindeni, Institutul Cultural Român din Budapesta şi din New York, Ambasada României din Budapesta, Universitatea Central Europeană, Harvard Kennedy School.

 

Media