0posts 1follower 1representative

Grupul Local BEST Iasi

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Nord-Est
Domeniu de interes: Cultura Educatie Mediu

Contact

Adresa: Campus Tudor Vladimirescu, Camin T11, parter, cod 700305 – Iasi- Romania
E-mail: iasi@BEST.eu.org

Descriere

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie studenţească apolitică şi non-profit în continuă dezvoltare care îşi propune să ofere oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală pentru viitorii ingineri încă din 1989.

BEST este prezent în 83 de universităţi tehnice din 30 de ţări europene şi este vizibil pentru mai mult de 1.000.000 de studenţi în rândul cărora promovează spiritul european şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural.

Este o organizaţie condusă de studenţi care funcţionează în beneficiul studenţilor, iar cei peste 1500 de tineri care fac parte din BEST formează un grup puternic şi unit care organizează evenimente atât pe plan local cât si internaţional.

BEST Iaşi are ca scop reprezentarea intereselor studenţilor de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iaşi prin facilitarea comunicării dintre universitate-studenţi şi companii.

Membrii BEST Iaşi sunt oameni cu potenţial care contribuie la soluţionarea creativă a problemelor studenţilor şi privesc voluntariatul ca o metodă de participare activă şi de educaţie nonformală.

Prin evenimentele pe care le organizăm acoperim atât o latură academică în cadrul programelor de educaţie complementară cât şi nevoile studenţilor de implicare în evenimente cu caracter competiţional şi recreativ.

În fiecare an încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor studenţilor, ale Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi precum si ale partenerilor noştri, prin programe cât mai utile şi provocatoare.

Domeniul de activitate si domeniu de interes CSR

Activam in randul studentilor si tinerilor absolventi oferind educatie suplimentara si suport in cariera.

Informatii suplimentare

Cursuri academice – 10 cursuri organizate pana in prezent

BEST Iasi organizeaza la sfarsitul fiecarui an universitar un curs international de vara ce abordeaza o anumita tema din domeniul tehnic. La acest tip de cursuri participa studenti din centrele universitare tehnice din Europa, reunind cel putin 22 de studenti straini. In plus, fata de cunostintele tehnice pe care le dobandesc studentii participanti, acest curs faciliteaza schimbul de experienta si cel cultural, cunoasterea oamenilor cu pasiuni si cunostinte tehnice asemanatoare, imbunatatirea nivelul de cunoastere a limbii engleze si petrecerea a 2 saptamani de educatie nonformala.

Alte activitati:

  • Asigura educatia suplimentara
  • Ofera suport in cariera
  • Creste implicarea educationala
BEST Spirit: flexibilitate, invatare, prietenie

Parteneri

Parteneri anuali:

Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi, Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Continental, Expert Network, The Red Point

Parteneri Media Anuali:

Ziarul de Iasi, CiTV, BizCampus, Evenimente Studentesti, lookout.ro, studenta.ro, islive.ro, studentul.info, iasi365.ro, student-nights.ro

Media