0posts 0followers 0representatives

Origini Verzi

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Nord-Est
Domeniu de interes: Mediu

Contact

Adresa: Str. Universitatii, nr. 48, cam 6, jud. Suceava, 720228
Tel/Fax: 0230 / 524 128, CIF 7844090,
Mail: cem.originiverzi@gmail.com, crr_sv@yahoo.com

Descriere

Scurt istoric 

Clubul Ecologic “Origini Verzi” s-a format in baza initiativei unui grup de iubitori ai muntelui in anul 1990 in municipiul Suceava. Clubul a obţinut personalitate juridică in anul 1995, membrii organizatiei realizând peste 56 de proiecte individuale sau in parteneriat, dedicate protecţiei şi conservării mediului inconjurător.

Misiunea  

Misiunea organizaţiei este stimularea dezvoltării regionale sustenabile prin promovarea bunelor practici in domeniul protectiei mediului .

Obiective

  • Furnizarea expertizei „verzi” pentru situaţii de criză;
  • Participarea la rezolvarea alternativă a conflictelor de mediu;
  • Implicarea publicului la luarea deciziilor de mediu.

Domenii principale de acţiune:

Clubul are următoarele domenii principale de acţiune: biodiversitate, educaţie ecologică, ape curate, ecoturism şi patrimoniu local, responsabilitate socială şi participare la intervenţii in situaţii de urgenţă. In cele ce urmează sunt detaliate principalele proiecte derulate de către asociaţie.

Responsabilitate socială

CSR (Corporate Social Responsibility) este o conceptie referitoare la contribuţia pe care trebuie sa o aiba companiile la dezvoltarea societatii moderne. In acest sens companiile trebuie să abordeze anticipativ problemele de mediu, sa promoveze responsabilitatea fata de mediul inconjurator şi să incurajeze dezvoltarea si difuzarea tehnologiilor care nu degradeaza mediul inconjurator.

In acest sens, Clubul Ecologic “Origini Verzi” a derulat un proiect de responsabilitate socială, de referinţă in Regiunea de Dezvoltare Nord Est, intitulat   Prin Voluntariat pentru un Bicaz mai curat”, proiect finantat de CarpatCement Holding  şi implementat in parteneriat cu Asociaţia Expertilor de Mediu. Activităţile au cuprins o campanie de promovare a integritatii mediului inconjurator pe raza localităţilor din jurul Lacului Izvorul Muntelui, colectarea selectiva de pe luciul de apă al Lacului Izvorul Muntelui si introducerea deşeurilor de tip PET in procesul de co-generare in cadrul Fabricii de Ciment Bicaz, educaţie ecologică pentru elevii Şcolii cu clasele 1-8 din Poiana Teiului, amplasarea unui set de europubele pentru mase plastice in puncte cheie de tranzit turistic in zona Coada Lacului – Poiana Teiului. Proiectul a fost derulat in perioada mai – noiembrie 2007 şi a beneficiat de implicarea Instituţiei Prefectului Neamţ, Hidroelectrica S.A, R.A. Apele Române, Primăria Comunei Poiana Teiului, jud. Neamţ. Detalii despre proiect sunt disponibile pe site-ul proiectului la adresa: www.parteneriat.ro sau la adresa www.heidelbergcement.ro.

Totodată, voluntarii Clubului Ecologic “Origini Verzi” au coordonat o serie de activităţi in cadrul proiectului CSR „Ţara Dornelor Curată” pe parcursul anului 2004. Proiectul a beneficiat de sprijin din partea SC Coca Cola HBC şi a cuprins igienizarea unui porţiuni a albiei râului Bistriţa, organizarea şi derularea unui modul de educaţie ecologică pentru elevii din Comuna Dorna Candreni precum şi editarea unor materiale educaţionale.

Apartenenţă la organizaţii şi reţele profesionale:

 

Media