0posts 1follower 1representative

Romanian American Foundation

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Dezvoltare economica Educatie

Contact

Str. Gina Patrichi nr.6, Sector 1, București

Descriere

Organizatie

Romanian-American Foundation este cea mai mare fundație finanțatoare americană din România. Crearea patrimoniului Romanian-American Foundation a fost posibilă datorită succesului repurtat de Romanian-American Enterprise Fund în cei peste 15 ani de investiții în sectorul de afaceri din România.

Condusă de o echipă locală, cu sediul în Bucureşti şi de un Consiliu de Administraţie internaţional, Romanian-American Foundation sprijina financiar programe dezvoltate de ONG-uri în domeniile antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară. Invităm si încurajăm companiile din mediul privat la colaborare, în soluționarea problemelor societății civile prin implicarea lor în programe de responsabilitate socială.

 Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.

Susţinem proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi dezvoltare la nivel regional. Credem că, lucrând alături de parteneri şi oganizaţiile care administrează programele noastre, Fundaţia poate să contribuie la cultivarea spiritului antreprenorial în cultura românească. Pentru noi succesul înseamnă creştere economică, îmbunătăţirea continuă a educaţiei şi reducerea decalajului între oportunităţile de dezvoltare ale celor din mediul rural şi urban.

Informatii suplimentare

Momentan, Fundaţia acorda finanţări doar pe bază de invitaţie. Potenţialii parteneri şi manageri de programe vor fi invitaţi să lucreze cu echipa Fundaţiei pentru a pregăti proiectele ce vor fi înaintate Consiliului de Administraţie spre aprobare.

RAF colaboreaza numai cu organizatii care indeplinesc criteriile sale.

• Orice partener trebuie să fie o entitate înregistrată legal în Romania, cu o conducere puternică, experiență relevantă, reputație excelenta, operațiuni si politici solide, precum și personal de bază permanent;
• Toate programele trebuie sa se incadreze intr-una din cele trei arii programatice (educatie, antreprenoriat,dezvoltare comunitara).
• Programele trebuie sa abordeze o problema importanta, sa demonstreze in mod clar o nevoie sociala, sa fie sustenabile si sa fie capabile sa atraga resurse suplimentare.
• Programele pe termen lung, cu acoperire națională, cu impact clar și semnificativ în comunități vor fi încurajate;
• Beneficiarii finanțărilor nerambursabile trebuie să asigure propria contribuție, în numerar sau în natura, în valoare de cel puțin 10% din bugetul total al programului;
• RAF nu va înlocui funcţii care sunt de competenta sau mai bine executate de catre Guvern sau administratiile locale.
• RAF nu va investi în proiecte sau organizaţii care pot fi privite ca având afiliere politică.
• Activitatile finanțate trebuie să respecte drepturile omului și mediul înconjurător;
• O politică strictă privind conflictul de interese va fi aplicată la toate nivelurile operaționale;

Parteneri

Asociația Alternative Sociale, Asociația pentru Relații Comunitare, Centrul Educaţia 2000+, CEED, Fundația CODECS pentru Leadership, Fundația Motivation România, Fundația Noi Orizonturi, Fundaţia PACT, Fundația pentru Parteneriat, Junior Achievement România, NESsT, Societatea Academica din România, Societatea de Științe Matematice din România, TechSoup România.

 

Media