0posts 0followers 0representatives

Synergy Romania

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Nord-Est
Domeniu de interes: Drepturile omului Educatie

Contact

Adresa: Comuna Dobrovat, Sat Dobrovat nr. 121 Iasi 707175
Telefon / Fax: +40 332 407 040

Descriere

Misiune, viziune, valori: 

Synergy Romania: building a world out of love, care and cooperation

Synergy Romania, membru al International Synergy Group, este o organizatie cu misiunea de a contribui la dezvoltarea potentialului tinerilor, oferindu-le cadrul sa lucreze cu ei insisi si in acelasi timp sansa de a crea oportunitati pentru a-i ajuta pe altii. ONG-ul a fost infiintat in anul 2006, pe fondul cresterii nevoilor din domeniul voluntariatului, educatiei non-formale si iniativelor locale cu colaborare internationala.

Synergy Romania sta la dispozitia tinerilor – in special cei din Iasi – cu diverse activitati, initiative locale si proiecte internationale, in care acestia pot lua parte ca voluntari, participanti sau chiar organizatori, asociatia oferind sprijin in scrierea si implementarea de proiecte. Schimbarea individuala este realizabila atunci cand oamenii isi asuma aceasta responsabilitate, iar schimbarea in societate devine posibila atunci cand fiecare din noi creeaza oportunitati!

Domeniul de activitate: voluntariat; dezvoltarea de initiative locale; dezvoltarea ideii de responsabilitate sociala; protectia mediului; educatie non-formala; cooperare trans-frontaliera durabila.

 

Proiecte implementate

Informatii suplimentare

Activitatea pe plan european

Asociatia a derulat cu succes pana in prezent in Romania cinci training-uri de dezvoltare personala si invatare non-formala si exchange-uri internationale incepand cu 2007 si este partener constant a numeroase ONG-uri din Europa in proiecte similare, numarul tinerilor romani care pleaca in strainatate anual prin Synergy Romania in astfel de proiecte fiind estimat la 80-90. Printre tarile partenere se numara: Olanda, Ungaria, Polonia, Grecia, Letonia, Slovacia, Cehia, Italia, etc.

Deasemenea, Synergy Romania este sending organization pentru EVS – European Voluntary Service, atat short-term (3 saptamani-o luna), cat si long-term: 6 luni- 1 an. In anul 2011 avem 10 tineri care pleaca in EVS in diferite tari europene, cu intentia ca in 2012 sa ne extindem la nivel international.

Activitatea pe plan local:

Pe plan local, activitatea Synergy Romania este sustinuta de proiectul SYNERGY IT – aplicat si desfasurat in 2009-2010 si cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si care permite valorizarea proiectelor Synergy prin facilitarea accesului pentru colaboratorii si voluntarii asociatiei prin conectare la internet si dezvoltarea infrastructurii IT&C, pagina web.

Activitatile Synergy Iasi sunt centrate pe proiecte comunitare, mobilitati europene si proiecte pentru tineri, training-uri si seminare locale de educatie non-formala, training-uri outdoor si team-building, in colaborare cu diverse organizatii locale – ex: Asociatia “Cutezatorii”, Adolceris, etc.

Un alt tip de activitati foarte indragite in Synergy si sustinute de o echipa de tineri entuziasti si cu experienta in reteaua International Synergy Group sunt initiativele locale de genul: workshop-uri, flahsmob-uri, zile tematice (outdoor day, bike day), activitati de voluntariat, in care se incearca implicarea cat mai multor tineri din Iasi, elevi si studenti; acestia au oportunitatea sa-si puna ideile in miscare si sa propuna la randul lor astfel de evenimente, al caror scop principal este comunicarea, socializarea, responsabilizarea sociala si asumarea atitudinii de apartenenta la comunitatea locala.

Parteneri

Parteneri, institutii publice implicate in proiectele desfasurate:

  • International Synergy Group
  • Programul “Tineret in Actiune”
  • Asociatia “Cutezatorii”
  • Junior Chamber International
  • Adolceris
  • Universitatea de stat din Ucraina
  • Universitatea din Odessa
  • Grundvig

Media