0posts 1follower 2representatives

Universitatea Copiilor

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Domeniu de interes: Educatie

Contact

Str. Schitu Magureanu, Nr. 1, Etaj 6
(Langa Teatrul Bulandra)
Bucuresti

Descriere

Misiunea

Asociaţia “Universitatea Copiilor” facilitează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani descoperirea tărâmurilor ştiinţei şi cunoaşterii, apropierea de cercetătorul pasionat, aflarea răspunsurilor la întrebări legate de lumea care ne înconjoară prin activităţi cât mai practice şi interactive desfăşurate în laborator sau în aer liber, prin vizite la muzee şi excursii exploratorii sub îndrumarea unor specialişti dedicaţi.

Viziunea

Ne dorim să contribuim în mod activ la formarea unor generaţii de copii cu reale şanse egale, conştienţi de abilităţile şi competenţele lor, dezinhibaţi, responsabili şi comunicativi. Ne dorim să apropiem copiii de toate domeniile ştiinţei şi cercetării şi să-i sprijinim în mod constant în a-şi descoperi pasiunea şi determinarea pentru cunoaştere. Ne dorim să construim o adevărată echipă de viitori cercetători pe care să-i promovăm atât la nivel naţional, în cadrul unei reţele româneşti de Universităţi ale Copiilor respectată şi sprijinită de întreaga comunitate, cât şi la nivel european, în cadrul reţelei EUCUNet.

Valori

Deschidere spre viitor; Spirit creativ; Dinamism şi flexibilitate; Responsabilitate; Spirit de echipă

Grupul țintă ȋl reprezintă copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, indiferent de mediul social adin care provin.
Metodele utilizate sunt cele de educaţie informală şi non-formală, practice şi interactive, precum discuţii libere, experimente în laborator, vizite la muzee, ateliere creative, excursii de observare şi explorare.

Acţiunile “Universității Copiilor” sunt vizibile atât în mass-media, cât şi în spaţiul public, ȋn mediul universitar dar şi ȋn mediul familial, prin acţiunile pe care le organizăm. Pentru anul 2011 estimăm un numar de 400 de beneficiari directi si un numar de 1500 de beneficiari indirecti ai actiunilor noastre.

Activitati UNICO

“Universitatea Copiilor” (premieră ȋn România), care se bucură de succes pe plan european şi ȋn alte zone din lume, a trezit un ecou deosebit, ȋn primul rând printre copii, dar şi la nivelul familiilor. Cadrele universitare au răspuns cu multă solicitudine, entuziasm şi creativitate. “Universitatea Copiilor” asigură ȋntâlniri ale micilor studenți cu profesorii ȋn spațiul universitar, pe un parcurs care cuprinde formule atractive şi inedite.
O primă etapă ȋn strategia Universității Copiilor, anul de studiu 2010-2011, extinde şi consolidează, ȋn spațiul Universității din Bucureşti, experiența cursului pilot din iunie 2010 şi cuprinde două module:
I.CERCETARE APLICATǍ: 1 octombrie 2010 -31 mai 2011
II. UNICO INTENSIV: 20 iunie – 1 iulie 2011

Ȋnchiderea anului universitar UNICO
Copiii vor participa la o ceremonie de ȋnchidere a anului universitar unde se vor decerna diplome de absolvenți UNICO ȋn prezența rectorului Universității Bucureşti si al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, a părinților, profesorilor, ȋndrumătorilor, presei şi sponsorilor.

UNIVERSITATEA COPIILOR ÎNSEAMNĂ ACŢIUNE RESPONSABILĂ FAŢĂ DE VIITORUL NOSTRU, AL TUTUROR!

Parteneri

Parteneri: Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti.

Parteneri media: Radio Romania, Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, Televiziunea Romana.

Sponsori: Hofigal, Romvac, Hochland, Coca Cola Hellenic.

Media