0posts 0followers 0representatives

Vel Pitar

Urmareste organizatie
Regiune de activitate: Bucuresti-Ilfov
Tip organizatie: Companie

Contact

Adresa sediul central: Str. Emil Racovita nr. 3- 5, sector 4, 041751 Bucuresti
Telefon (021) 460 99 53 / Fax (021) 460 99 09
E-mail: office@velpitar.ro

Descriere

Grupul Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si morarit si ocupa un rol important in domeniul productiei si distributiei de biscuiti, napolitane, specialitati de cofetarie si produse de patiserie. Povestea de succes a „brutarului” incepe la sfarsit secolul XIV, cand este atestat documentar dregatorul Vel Pitar care era “pus peste pitari si ingrijea sa se gaseasca faina si sa se coaca in fiecare zi paine proaspata pentru domn, curteni si ostire” ( Dimitrie Cantemir, Descriptio Moldaviae).

S.C. Vel Pitar S.A se formeaza in decembrie 2001, prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Ramnicu Valcea. Grupul este administrat de fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de catre New Century Holdings (NCH).

In prezent, Grupul Vel Pitar detine centre de productie in Bucuresti si in 10 judete din Romania (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt si Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania.

Grupul Vel Pitar se axeaza pe o tehnologie moderna in industria de morarit si panificatie, fiind prima companie care a investit puternic in tehnologii moderne si inovatoare, pentru a oferi clientilor finali cea mai buna calitate. In acest sens, Grupul Vel Pitar este lider absolut din toate punctele de vedere: dimensiune, acoperire geografica, cifra de afaceri, nivel de profit, numar de clienti, nivelul de implementare a tehnologiilor moderne si respectarea normelor legislatiei europene. Investiile in tehnologii noi au permis ca ambalarea, cat si intreg procesul de productie sa utilizeze tehnologia Keine Touch – fara atingere. Prin tehnologia Keine Touch, compania garanteaza ca prima fiinta care atinge painea este consumatorul final. Productia si ambalarea sunt realizate cu instalatii automate pentru asigurarea unei igiene perfecte. Acest concept revolutionar Keine Touch este de fapt, una din cele mai puternice caracteristici ale brandului, care foloseste cea mai moderna tehnologie impusa de un nou standar de panificatie.

Misiunea Grupului S.C. Vel Pitar S.A. este de a oferi clientilor sai produse de panificatie si morarit de calitate superioara printr-un sistem eficient si profesional de productie si distributie, alaturi de cei peste 4600 de angajati de elita, pregatiti la nivel european. Oferta de produse se regaseste zilnic pe masa a peste 1.500.000 de consumatori, ceea ce recomanda Vel Pitar ca principalul furnizor de produse de panificatie de calitate.

Principalele obiective ale organizatiei sunt: imbunatatirea continua a performantelor de calitate, mediu, siguranta alimentului, sanatate si securitate ocupationale prin analize de management anuale; evaluarea periodica a satisfactiei clientilor in vederea imbunatatirii continue a calitatii si sigurantei produselor si serviciilor; monitorizarea eficientei proceselor identificate, a punctelor critice si a aspectelor de mediu in vederea reducerii impactului asupra mediului si a riscului de contaminare al produselor; perfectionarea angajatilor in domeniul profesional, al calitatii, mediului, sigurantei alimentare, sanatatii si securitatii ocupationale prin instruiri, participari la seminarii si simpozioane.

Domeniul de interes CSR

Din 2009, Vel Pitar a inceput sa isi dezvolte puternic politica de responsabilitate sociala. Pe 2 iulie 2009 a luat fiinta proiectul imparte.ro, initial la nivel local, sub numele „Imparte – E mai mult decat o felie de paine!”. Proiectul s-a dorit a fi o cale de comunicare intre cei care au nevoie de ajutor si cei care pot oferi acest ajutor, fiind centrat pe donatiile in paine realizate prin inscrierea codului de donatie pe site, cod disponibil pe laterala fiecarui pachet de French Toast.

Feedback-ul primit din partea utilizatorilor cat si dorinta Vel Pitar de a se implica din ce in ce mai mult in viata comunitatii au dus la dezvoltarea proiectului, in forma in care se gaseste acum.

Pe 5 iulie 2010 imparte.ro a fost relansat, adaugandu-se o serie intreaga de noi facilitati si tipuri de donatii. In prezent, pe imparte.ro se pot face donatiile in paine (o facilitate absolut unica in Romania de care suntem mandrii ca am initiat-o), donatii in bani (atat prin PayPal cat si prin trnasfer bancar), donatii in obiecte.

Imparte.ro s-a dezvoltat foarte mult si sfera zonei ONG. In momentul de fata sunt active pe site un numar de 132 de fundatii din diferite domenii de interes si suntem sustinuti de 15.453 de utilizatori.

Informatii suplimentare

Media