Clubul de Go

Implementat de Asociatia Parintilor din Scoala 179 · Proiect nefinalizat

Succesul Clubului de Go in scoala noastra este rezultatul unui parteneriat pe care scoala l-a semnat cu federatia romana de Go si  a fost asigurat de o echipa formata din cei doi instructori : Lucian Nicolaie si Marilena Bara, domnul Nicolae Gheorghe si doamna Camelia State, reprezentantii conducerii scolii si, nu in ultimul rand,  parintii jucatorilor si Asociatia parintilor.

Jocul de Go este in prezent disciplina optionala de studiu in curriculum-ul aprobat de Ministerul Educatiei,.  Romania se poate mandri ca este singura tara din Uniunea Europeana care a reusit acest lucru.

Asociatia parintilor din scoala 179 a participat la ceremonia de absolvire a primului an de studiu al jocului de Go, eveniment care a avut loc in data de 3 iunie 2009 ora 12 la scoala 179 Bucuresti.

La ceremonie a participat Excelenta Sa  D-nul YOSHINOBU HIGASHI ,Ambasadorul Japoniei in Romania si atasatul cultural al Ambasadei Japoniei –  domnisoara Seiko Takesono.

In desfasurarea evenimentului au mai avut loc urmatoarele momente: – un simultan sustinut de cei mai buni jucatori de Go din scoala si sensei Catalin Taranu, Presedinte Federatiei Romane de Go si campionul european in 2008; – premierea copiilor; – cateva momente de cultura traditionala japoneza: un recital de muzica traditionala japoneza cantata la shamisenn, sustinut de domnisoara Yumiko Matsumoto, –  o demonstratie de Aikido , –  o expozitie de origami,  organizata de Bogdan Ionescu  elev in clasa a V a A.

Scoala nostra are la acest moment un campion national de GO in persoana lui Silvestru State, care a castigat titlul de campion national de Go la grupa de varsta sub 8 ani si pe cel de vicecampion la categoria sub 10 ani, la campionatul national de Go desfasurat la “Poiana Zanelor” de langa Bistrita.

Asociatia parintilor a obtinut o sponsorizare pentru eleva AXENTE CRISTINA din clasa a V a B, constand in plata totala a sederii si a participarii la concursul national de Go desfasurat la Poiana Zanelor. Sponsorizarea a fost oferita de “fundatia DINU PATRICIU” Din anul scolar 2009/2010 Go-ul a deventi si la scoala nr. 179 disciplina optionala de studiu la clasa a I a.

Media