Impreuna pentru un viitor mai bun

Implementat de Asociatia ALTERNATIVA 2003 · Proiect finalizat

Finantat timp de 12 luni de  Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, proiectul s-a desfasurat pana in 15 octombrie 2004.

Scopul proiectului: dezvoltarea de abilitati, deprinderi si cunostinte pentru tinerii cu handicap mintal, menite sa-i ajute sa duca o viata cat mai independenta.

Obiectivele proiectului:

– Atingerea unui grad de autonomie personala superior celui cu care tinerii cu handicap mintal intra in cadrul acestui proiect;

– Constientizarea comunitatii cu privire la problematica persoanei cu handicap;

Activitatile incluse in proiect: -echiparea centrului pus la dispozitie de Fundatia Ratiu Romania pentru activitatile cuprinse in proiect; -realizarea planurilor de interventie personalizate pentru beneficiarii acestui proiect; – ergoterapie cu tinerii cuprinsi in proiect (activitati desfasurate in comun cu tineri fara handicap); – consiliere si training pentru parinti – implicarea parintilor in activitatile cu tinerii cu dizabilitati -pentru constientizarea acestora si continuarea activitatilor la domiciliu; -training pentru voluntari.

Beneficiari: Un numar de 20 tineri cu handicap mintal, cu varsta cuprinsa  intre 16-20 ani, necuprinsi in nicio forma de educatie au beneficiat de servicii de ergoterapie si socializare oferite in cadrul acestui proiect.

Parteneri: -Fundatia Ratiu Romania; Scoala Speciala nr. 10; Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 1; colaborator – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.