Publicatii

Studiu privind riscurile de excluziune si oportunitatile de incluziune a femeilor pe piata muncii din regiunea Nord-Vest (Bucuresti, 2015)

Prin intermediul acestei cercetari am urmarit realizarea unei radiografii a practicilor existente in domeniul resurselor umane si prezentarea unei imagini cat mai clare si reale cu privire la incluziunea femeii pe piata muncii. In acest sens, studiul a combinat cercetarea de birou cu metodele cantitative si cu cele calitative pentru colectarea si analiza datelor referitoare la fenomenul discriminarii pe piata muncii, principalul obiectiv fiind acela de a identifica mecanismul de formare si de actiune a perceptiei stereotipe.

Ghidul include si un raport al celor 8 mese rotunde organizate in cadrul proiectului, cu scopul facilitarii dialogului intre  reprezentanti ai autoritatilor publice, manageri din companii, reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentalele, sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert si industrie si asociatiilor de IMM-uri.


Responsabilitatea sociala in Romania. Probleme si solutii (Bucuresti,  2013)

Raportul reprezinta o sinteza a celei mai consistente dezbateri publice pe marginea situatiei actuale a responsabilitatii sociale in Romania, organizata la initiativa Centrului de Resurse  pentru Cetatenie Activa (CRCA) in perioada noiembrie 2012 – iunie 2013. Cele 8 mese rotunde, la care au participat actori relevanti din societatea civila si mediul de afaceri, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice, au definit instrumente de stimulare a responsabilitatii sociale si au demonstrat inca o data faptul ca este necesar un sistem coerent de masuri pentru a produce efecte semnificative.


Integrarea responsabilitatii sociale in organizatii.  Ghid metodologic pentru patronate, sindicate, camere de comert, asociatii de IMM-uri, organizatii neguvernamentale si comitete sectoriale (Bucuresti,  2013)

Ghidul vine in sprijinul tuturor organizatiilor care isi manifesta interesul de a promova responsabilitatea sociala prin oferirea unor repere clare in elaborarea strategiei de integrare a acesteia in propriile procese.

Astfel, publicatia devine un instrument util pentru organizatiile care isi propun o abordare metodica si strategica a responsabilitatii sociale si ofera suficiente instrumente pentru a permite un limbaj comun si o intelegere reciproca intre consultanti, manageri sau experti de responsabilitate sociala si liderii organizatiilor.


Bune practici in parteneriatele pentru responsabilitate sociala. O analiza nationala a 550 de proiecte de responsabilitate sociala implementate in parteneriat (Bucuresti,  2012)

Publicatia reprezinta rezultatul unei cercetari care a presupus colectarea, analiza si selectarea a 550 de proiecte de responsabilitate sociala desfasurate in Romania in ultimii 5 ani, in parteneriat, de catre doua sau mai multe organizatii.

Materialul include o selectie a celor mai reprezentative 52 de proiecte care au intrunit criteriile stabilite si un anumit punctaj, acoperind, astfel, o gama foarte diversa de initiative de responsabilitate sociala. Rezultaltele statistice ale analizei, alaturi de aceste exemple, constituie un instrument important si o excelenta sursa de inspiratie pentru toti cei care sunt interesati sa dezvolte un proiect in parteneriat si cu o puternica componenta de sustenabilitate.