Termeni şi condiţii

  1. Termeni si conditii generale de utilizare a site-ului
  2. Termeni si conditii de utilizare a platformei de socializare – Reteaua RSC- Actionam Responsabil
  1.  Termeni si conditii generale de utilizare a site-ului

http://www.actionamresponsabil.ro/ este site-ul oficial al proiectului „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC”. Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, in perioada 01 octombrie 2010 – 15 decembrie 2013.

Folosirea website-ului www.actionamresponsabil.ro (denumit in continuare „website”) presupune acceptarea in totalitate a Termenilor si Conditiilor expuse mai jos.

Termenii si Conditiile de utilizare a website-ului pot fi schimbate in orice moment de catre Administrator, fara notificarea prealabila a Utilizatorilor acestuia. Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestia, dupa cum sunt formulate in prezentul act, atrage obligatia Utilizatorului de a inceta de indata accesarea website-ului; accesarea sau vizitarea in continuare a website-ului, a oricarei pagini din acesta, precum si a oricarei componente a acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestia.

Drepturile asupra continutului website-ului

Continutul si elementele de grafica, intreg continutul in format text si orice alte materiale ale website-ului www.actionamresponsabil.ro inclusiv, dar fara a se limita la acestea, transmis/e sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe website, prin newslettere sau prin orice alte materiale legate direct sau indirect de website) apartin Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA). Prin derogare de la prevederea precedenta nu apartin Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) acele materiale pentru care pe website s-a indicat un alt titular de drepturi, ori un alt detinator sau o alta sursa.

Utilizatorii se obliga sa respecte toate drepturile de autor si drepturile conexe acestuia si orice alte drepturi de proprietate intelectuala pe care Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) le detine asupra/in legatura cu website-ul, continutul acestuia, orice modul sau componenenta a acestora sau in legatura cu utilizarea acestora. Utilizatorii inteleg si accepta ca in cazul incalcarii a vreuneia din prevederile de mai sus in orice masura, vor putea fi trasi la raspundere fata de autorii / proprietarii continutului website-ului.

Orice persoana care comunica in orice mod informatii ori materiale catre sau prin intermediul website-ului isi asuma obligatia de a nu prejudicia in niciun mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre website, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in niciun mod raspunderea Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), ci numai raspunderea persoanelor respective.

Neangajarea raspunderii

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) depune eforturi pentru ca toate informatiile de pe website-ul www.actionamresponsabil.ro  sa fie corecte si oferite la timp. Daca sunt semnalate erori, Administratorul va incerca corectarea acestora. Cu toate acestea, Centrul de Resurse de Cetatenie Activa (CRCA) nu isi asuma nicio raspundere cu privire la informatia de pe acest website.

Un document disponibil pe website nu reproduce in mod obligatoriu textul unui document oficial.

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care anumite informatii sunt furnizate cu intarziere, sunt pierdute, sterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, nu isi asuma nicio raspundere pentru consecintele care pot aparea datorita intarzierii, pierderii sau inexactitatii informatiilor publicate sau existente pe website. Utilizatorii vor folosi informatiile furnizate in cadrul website-ului pe propria raspundere, iar in cazul unei daune generate de utilizarea serviciilor sau informatiilor furnizate, Utilizatorii accepta ca Administratorul va fi absolvit de orice raspundere. Notiunea de neangajare a raspunderii nu se rasfrange si asupra obligatiei Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) de a respecta legislatia in vigoare si nu poate exclude obligatiile CRCA impuse de lege.

Intrebari
Daca aveti intrebari legate de Termenii si Conditiile de utilizare, precum si de Politica de confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati la secretariat.tehnic@actionamresponsabil.ro.

2. Termeni si conditii de utilizare a platformei de socializare – Reteaua RSC –  Actionam Responsabil

Acest material se refera la conditiile in care poate fi utilizata platforma de conturi din cadrul portalului  www.actionamresponsabil.ro – Reteaua RSC – Actionam Responsabil (denumita in continuare “Reteaua RSC –  Actionam Responsabil“).

Atunci cand accesati sau utilizati Reteaua RSC – Actionam Responsabil, sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai jos. Reteaua RSC – Actionam Responsabil este detinuta si administrata de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) (denumita in continuare “Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa“).

Drepturi de proprietate intelectuala

Materialele prezentate in cadrul Retelei RSC – Actionam Responsabil si eventualele informatiile transmise prin intermediul postei electronice sunt proprietatea Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) si sunt protejate prin drepturi de autor, drepturi de marca si alte drepturi de proprietate intelectuala in vigoare in U.E. sau in Romania.

Drepturile utilizatorului Retelei RSC –  Actionam Responsabil

Utilizatorul are dreptul sa vizualizeze site-ul pe monitorul calculatorului, sa tipareasca parti ale continutului site-ului pe suport de hartie si sa salveze pagini in format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.

Obligatiile utilizatorului Retelei RSC – Actionam Responsabil

Utilizatorul va completa informatiile minime de identificare care sa faciliteze o comunicare fireasca cu ceilalti membri ai Retelei RSC – Actionam Responsabil. Trebuie completate corect si cu informatii reale urmatoarele campuri: NumePrenume, E-mailBio. Pentru o experienta completa de networking si schimb de opinii, se recomanda utilizatorului completarea profilului cu cat mai multe informatii relevante despre experienta si interesele in domeniu. Utilizatorul nu va folosi in scop comercial continutul site-ului (in forma existenta sau modificata).

Utilizatorul nu va inlatura notificarea despre drepturile de autor si/sau marca inregistrata de pe copiile continutului. Copiile vor fi facute doar conform acestor termeni de utilizare.

Utilizatorul isi asuma urmatoarele reguli de utilizare a  Retelei RSC – Actionam Responsabil:

  • Nu va incerca sa colecteze resurse financiare sau materiale in nume propriu prin intermediul Retelei RSC – Actionam Responsabil;
  • Nu va posta materiale cu un continut licentios, politic, etnic sau rasist extrem, pornografic, care face referire la consumul de droguri si violenta;
  • Nu va manifesta un comportament nepotrivit sau ofensator si nu va posta mesaje menite sa provoace reactiile agresive ale celorlalti utilizatori. In cazul in care sunteti provocat/jignit, va rugam sa semnalati administratorii site-ului prin intermediul mail-ului: secretariat.tehnic@actionamresponsabil.ro.
  • Nu va crea baze de date sau manuale prin descarcarea pagina cu pagina a continutului site-ului;
  • Nu va utiliza Reteaua RSC – Actionam Responsabil pentru a trimite mesaje publicitare cu o frecventa nejustificat de mare;
  • Nu va organiza in cadrul Retelei RSC – Actionam Responsabil sisteme de tip multi-level marketing;

 

Incalcarea regulilor de mai sus atrage blocarea accesului in cadrul website-ului www.actionamresponsabil.ro pe o perioada determinata de 60 de zile. In cazul in care utilizatorul repeta incalcarea regulilor, administratorul website-ului isi asuma dreptul de a bana contul utilizatorului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, in privinta acestui site, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra ori o alta persoana sunt administrate, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, de catre Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA).

Scopul colectarii datelor este: furnizarea de servicii pe internet.

Sunteti obligat(a) sa furnizati unele dintre aceste date (indicate explicit in anumite pagini din site) si puteti in mod optional sa furnizati alte informatii suplimentare (indicate in anumite pagini din site), toate aceste informatii fiind necesare pentru furnizarea de servicii pe internet. Refuzul furnizarii informatiilor obligatorii de catre dvs. determina imposibilitatea accesarii serviciilor unde v-au fost solicitate informatiile obligatorii respective.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: angajatii si anumiti colaboratori ai Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) care se ocupa de furnizarea si de intretinerea infrastructurii legate de serviciile pe internet oferite pe acest site, precum si anumite categorii de utilizatori ai serviciilor pe internet, functie de conditiile de utilizare ale fiecarui serviciu.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, la Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa cu adresa de corespondenta: Str. Dionisie Lupu, nr. 74, parter, ap. 3, sector 1, Bucuresti.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Clauze de neraspundere

Utilizatorii iau la cunostinta si accepta faptul ca este practic imposibil, din motive tehnice, sa fie asigurat in mod permanent un acces in conditii perfecte la Reteaua RSC –  Actionam Responsabil. Totusi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) se angajeaza ca va face toate eforturile, rezonabile din punct de vedere economic, pentru a mentine permanent Reteaua RSC – Actionam Responsabil in conditii normale de functionare.

Utilizatorii accepta ca evenimente legate de activitati de intretinere tehnica, asigurarea securitatii datelor si informatiilor, depasirea capacitatii normale a serverelor, intreruperea acesului la internet, probleme cu alimentarea cu electricitate a serverelor etc. pot avea ca efect scurte intreruperi ale accesului la Reteaua RSC – Actionam Responsabil.

Reteaua RSC – Actionam Responsabil ofera doar o platforma prin intermediul careia se pot stabili contacte cu alte persoane. In privinta continutului afisat, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA)  isi rezerva dreptul de a modera comunicarea dintre utilizatorii Retelei RSC – Actionam Responsabil si de a elimina/sesiza informatiile care nu respecta termenii si conditiile prezente. Daca utilizatorii Retelei RSC – Actionam Responsabil intra in orice relatie contractuala sau de alta natura prin intermediul Retelei RSC – Actionam Responsabil, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) nu va fi parte din aceasta relatie si nu va influenta aceasta relatie in nici un fel.

Continutul informativ al Retelei RSC – Actionam Responsabil este generat in mod direct de catre utilizatorii sai. Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea si exactitatea acelor informatii. Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) nu are nici o posibilitate de a garanta in nici un fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea sau integralitatea datelor si informatiilor prezentate pe site. Eventualele neconcordante sau erori care pot aparea la un moment dat intre continulul site-ului si informatiile reale nu implica nici o raspundere, de orice natura, pentru Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA). Datele si informatiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandari, garantii, consultanta sau angajament din partea Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA).

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) nu va putea fi tinuta raspunzatoare fata de nici o persoana/entitate pentru nici un fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea Retelei RSC – Actionam Responsabil sau ca urmare a oricarei erori sau omisiuni.

Comunicarea dintre Reteaua RSC – Actionam Responsabil si utilizatori

Utilizatorii Retelei RSC – Actionam Responsabil accepta sa primeasca mesaje de tip notificari prin email trimise de echipa Retelei RSC – Actionam Responsabil, continand informatii considerate de echipa Retelei Actionam Responsabil ca fiind de interes pentru utilizatori.

Modificari in termenii si conditiile de utilizare

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) poate aduce modificari termenilor si conditiilor de utilizare a Retelei RSC – Actionam Responsabil, fara a anunta acest lucru anterior in continutul site-ului. Va rugam, deci, sa recititi periodic termenii si conditiile de utilizare a acestei platforme.

Utilizarea platformei de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor termeni, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor modificate.

Aceste reguli sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Incalcarea prevederilor acestui document constituie o violare a drepturilor Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) si poate atrage raspunderea civila, contraventionala sau, dupa caz, penala a persoanei in culpa. Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare ai platformei vor fi supuse spre solutionare forurilor judecatoresti.

Platforma Reteaua RSC – Actionam Responsabil poate contine link-uri catre alte website-uri. Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara Retelei RSC – Actionam Responsabil si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale site-urilor respective.